Logo

X

Osijek potpisao Povelju potpore Foruma „Mirotvorna škola“

Osijek je prvi hrvatski grad koji potpisuje ovu povelju

Osijek je prvi u Hrvatskoj potpisao Povelju potpore Foruma „Mirotvorna škola“, budući da upravo u našem gradu djeluje najveći broj škola i udruga  koje sudjeluju u Forumu – piše OsijekNEWS.hr.

O desetoj obljetnici nagrade „Krunoslav Sukić“, titulu mirotvorne škole Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – ponijeli su učenici Ekonomske škole Vukovar, Srednje škole Delnice i Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića iz Zagreba.
Nakon višednevnog studijskog programa pod nazivom „Mir je u našim rukama“, dio dobitnika priznanja „Mirotvorna škola za 2018. godinu“ posjetio je Gradsku upravu Osijeka, gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Katarina Kruhonja iz Odbora mirovne nagrade „Krunoslav Sukić“ rekla je između ostaloga, da je do sada za ovo priznanje bila nominirana 51 hrvatska škola i da ih zasad 15 nosi ovu titulu.

-Osijek je prvi hrvatski grad koji potpisuje ovu povelju radi osnaživanja, povezivanja i umrežavanja škola, ustanova, nevladinih organizacija i jedinica lokalne samouprave zbog razvoja i jačanja kulture mirotvorstva – istaknuo je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

foto: Osijek.hr

 

(Osijek.hr)