Logo

X

Osijek je sljedećih mjesec dana pozornica za snimanje filma “Frka”

"Frka" je dugometražni film o nekolicini mladih u dvadesetima koji žive u Osijeku u različitim ekonomskim okolnostima, a na filmu rade mladi autori iz Hrvatske, Austrije, Nizozemske, Poljske i Amerike

U Osijeku od 3. kolovoza do 10. rujna odvijat će se snimanje dugometražnog igranog filma “FRKA”. Na filmu rade mladi autori iz Hrvatske, Austrije, Nizozemske, Poljske i Amerike.

“Frka” je dugometražni film o nekolicini mladih u dvadesetima koji žive u Osijeku u različitim ekonomskim okolnostima. Boki je konobarica koja očajnički želi financijski pomoći svojim roditeljima te upadne u dugove kod lokalnog dilera Petra i time dovede sebe i nekoliko prijatelja u opasnost. Naši heroji – Boki, Luka, Sara i Voks – moraju skupiti novac od Petrovih dužnika do idućeg jutra te im se naizgled mirna večer pretvori u dramu životnih razmjera dok jure po Osijeku cijelu noć.

Film istražuje kako se ti različiti likovi snalaze u toj situaciji, a jedno od pitanja koje film postavlja jest nisu li i oni koje smatramo zlima i oni koje smatramo dobrima jednom bili klinci. Kako su oni došli do pozicije u kojoj se danas nalaze?

Ovim filmom želimo pokazati cijelu paletu talenta kojom naša regija raspolaže, a to želimo napraviti kroz univerzalnu priču koja će time privući baš svakog gledatelja u kino. Imamo jedinstvenu priliku potaknuti svjetsku publiku prema hrvatskoj kinematografiji pozicioniranjem Osijeka kao grada punog domaćih i regionalnih talenata, studenata i urbane kulture.

Također, oko „Frke” se okupljaju i ljudi zaslužni za Zagrebački Ekvinocij, film koji je prikazan na Pula Film Festivalu i proglašen 4. najboljim hrvatskim filmom 2019. godine. Trenutno se nalazimo u fazi pretprodukcije filma, ali već imamo dogovoreno prikazivanje filma u New Yorku i Beču.

foto: Frka i instagram