Logo

X

Održana utrka lađara – 2. Kup Borovik

U organizaciji Vaterpolo kluba Đakovo i suorganizaciji Turističke zajednice grada Đakova i Sportsko – veslačke udruge Đakovo, održane su utrke veslača u dužini 10 kilometara te veslačica koje su snage odmjerile na upola kraćoj dionici

Nakon što je prošle godine u svom premijernom izdanju oduševila mnogobrojnu publiku, utrka lađara Kup Borovik održana je drugi put u subotu, 25. lipnja 2022. godine na prekrasnom jezeru Boovik. U organizaciji Vaterpolo kluba Đakovo i suorganizaciji Turističke zajednice grada Đakova i Sportsko – veslačke udruge Đakovo, održane su utrke veslača u dužini 10 kilometara te veslačica koje su snage odmjerile na upola kraćoj dionici. Utrci je nazočio i župan Ivan Anušić koji je naglasio da ova utrka na jezeru Borovik, u Slavoniji, na neki način povezuje istok i jug Hrvatske.

Ovo je sjajna turistička priča u našoj Županiji koja nudi potpuno drugačiju dimenziju ponudi našeg kraja, a siguran sam da će u godinama pred nama postati tradicija. Osječko-baranjska županija prepoznaje i podupire aktivnosti i manifestacije poput ove jer zahvaljujući njima osnažujemo našu turističku ponudu i ostvarujemo potencijal kojeg zasigurno imamo, a to ćemo činiti i u budućnosti – kazao je župan.