Logo

X

Novi igrač NK Osijeka jedva čeka zaigrati s Bijelo-plavima

Grezda mu je nahvalio Osijek... :)

Odradio je Kristal Abazaj prvi trening sa svojim novim suigračima u Gradskom vrtu. Malo smo s njim popričali nakon ručka, pitajući ga na početku razgovora o iskustvima iz Belgije i Anderlechta u kojem je proveo prvi dio sezone – piše NK Osijek.

U početku sam bio vrlo sretan jer je ipak rijetkost da se neki igrač iz albanske lige transferira u tako poznat klub kao što je belgijski Anderlecht. Osjećao sam se zadovoljno iako sam znao da se tek moram izboriti za svoje mjesto u momčadi. Imao sam tu nesreću da sam se u početku ozlijedio, a kasnije je bilo teže nekoga istisnuti iz najboljeg sastava. No, drago mi je što sam imao priliku biti u takvoj sredini, poznatoj i cijenjenoj na europskoj razini. To je za mene vrlo pozitivno iskustvo i puno sam tamo naučio, ističe Abazaj za NK Osijek..

Žestoka konkurencija u Anderlechtu

Imajući u vidu rejting „kraljevskog kluba“ i njegove visoke ambicije, jasno je kako mu je i igrački kadar kvalitetno popunjen. A to znači da se nije nimalo lako izboriti za veću minutažu.

Istina, bila je vrlo jaka konkurencija za svako mjesto u momčadi, pa tako i u napadu. U Anderlechtu je uvijek tako, budući da su njihove ambicije svake sezone vezane uz borbu za titulu ili barem mjesto u samome vrhu tablice. No, konkurencija te tjera na još bolji rad da bi se dokazao i dočekao svoju šansu.

I Grezda mu je nahvalio Osijek

Kada su ga Bijelo-plavi kontaktirali, kao i ljude koji brinu o njegovoj karijeri, jasno je da se počeo zanimati gdje bi to mogao otići na posudbu…

Iskreno, nisam znao baš puno o Osijeku. Međutim, kada se otvorila ova opcija počeo sam se raspitivati o klubu koji me želi dovesti. Pričao sam sa suigračem Ivanom Santinijem koji mi je dosta toga rekao, a kontaktirao sam i svoga sunarodnjaka Erosa Grezdu. I on mi je vrlo pozitivno pričao o svemu što je vezano za Osijek, pa mi je i to pomoglo u odluci da prihvatim poziv iz Hrvatske.

Još je prerano za neke konkretnije dojmove o novoj sredini. Međutim, jasno je da Kristal očekuje da će mu ovo biti uspješno razdoblje u karijeri:

Osjećam se dobro, koliko vidim na treningu momčad mi izgleda kvalitetno. Puno mi u svemu pomaže Muzafer Ejupi da se što prije prilagodim novim suigračima i sredini u koju sam došao. Želim što prije zaigrati i vjerujem da će ovo za mene biti vrlo pozitivna priča, kao i za NK Osijek.

FOTO: Youtube screenshot