Logo

X

Novčana pomoć roditeljima za novorođenu djecu u Valpovu

Odlukom je određeno da će roditelj za rođenje prvorođenog djeteta ostvariti novčanu pomoć od Grada Valpova u visini od 3.000,00 kuna...

Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo donio je Odluku o ostvarivanju prava na novčanu pomoć roditeljima za novorođenu djecu. Odlukom su utvrđeni uvjeti i način ostvarivanja prava na novčanu pomoć roditeljima za opremu novorođenog djeteta te visina i način isplate novčane pomoći. Sredstva za novčanu pomoć roditeljima za novorođenu djecu u cijelosti su osigurana u Proračunu Grada Valpova za 2019.godinu, koji je Gradsko vijeće grada Valpova usvojilo na 19. sjednici održanoj 20. prosinca 2018. godine.

U svrhu pozitivnog demografskog razvitka na polju pronatalitetne politike Grada Valpova navedenom Odlukom povećana su sredstva koje će roditelj ostvariti za rođenje prvog, drugog, trećeg i svakog daljnjeg novorođenog djeteta roditelja.

Odlukom je određeno da će roditelj za rođenje prvorođenog djeteta ostvariti novčanu pomoć od Grada Valpova u visini od 3.000,00 kuna, za drugorođeno dijete 5.000,00 kuna, te za trećerođeno i svako daljnje novorođeno dijete iznos od 7.000,00 kuna novčane pomoći.

Pravo na novčanu pomoć za novorođenu djecu ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Gradonačelniku Grada Valpova u roku od 6 (šest) mjeseci od dana rođenja djeteta za koje se podnosi zahtjev.

FOTO: Pixabay (ilustracija)