Logo

X

Nova hladnjača za prihvat mesa divljači u Kopačevu

Vrijednost investicije izgradnje objekta za hladnjaču s opremanjem prostora rashladnim uređajima iznosila je 102.273,00 kuna.

Uz potporu Osječko-baranjske županije članovi Lovačkog društva „Jelen“ izgradili su i opremili hladnjaču za prihvat mesa divljači u Kopačevu. Povodom završetka investicije i početka njenog rada 24. veljače 2019. godine održana je Godišnja skupština Lovačkog društva „Jelen“ kojoj je u ime Županije nazočila pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling – stoji u priopćenju Osječko-baranjske županije.

Vrijednost investicije izgradnje objekta za hladnjaču s opremanjem prostora rashladnim uređajima iznosila je 102.273,00 kuna. Istina, ukupna vrijednost radova je i veća jer su dio radova volonterski obavili članovi Lovačkog društva. Osim toga, predstavnici LD „Jelen“ prošle godine javili su se na javni poziv Osječko-baranjske županije za prikupljanje zahtjeva za dodjelu potpora za unaprjeđenje lovstva, odnosno jednu od predviđenih mjera, a to je opremanje hladnjača za prihvat mesa. Intenzitet potpore iznosi 50 % od ukupne vrijednosti izvršenog ulaganja, a najviši iznos je 50.000,00 kuna, što im je župan Ivan Anušić i odobrio svojim rješenjem.

Lovačko društvo „Jelen“ Kopačevo je aktivno i u podnošenju zahtjeva za mjere razvoj i unaprjeđenje lovnog turizma te za sudjelovanje na manifestacijama.

FOTO: Osječko-baranjska županija (službena stranica)