Logo

X

Nevrijeme u Slavoniji – Županijski centar 112 Osijek zaprimio 116 poziva, štete su velike

Tuča je prouzročila velike štete na usjevima, oštetila fasade i automobile. Vatrogasci su imali intervencije uklanjanja stabala i granja s ceste te odčepljivanja šahta, a policijski službenici postupali su po dojavama o oštećenim osobnim vozilima

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je 116 poziva zbog olujnog nevremena praćenog tučom koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje gradova Osijek,Valpovo i Donji Miholjac te općina Viljevo, Petrijevci, Jagodnjak, Bilje i Darda. Tuča je prouzročila velike štete na usjevima, oštetila fasade i automobile.

Vatrogasci su imali intervencije uklanjanja stabala i granja s ceste te odčepljivanja šahta, a policijski službenici postupali su po dojavama o oštećenim osobnim vozilima. Građani su prijavili oštećenja fasada, solarnih ploča usjeva i krovova.

Prema izjavama čitatelja i video zapisa na društvenim mrežama, led je bio veličine oraha, a neki građani su objavljivali video snimke i s komadima leda veličine jabuke. Opet se postavlja pitanje zašto nemamo protugradne obrane i zašto se ista ne koristi.