Logo

X

Nevrijeme u Slavoniji rušilo stabla, oštećeni auti, nestalo struje…

Najavljivano nevrijeme stiglo je jučer u Hrvatsku, cijela Hrvatska bila je pod udarom lošeg vremena...

Najavljivano nevrijeme stiglo je jučer u Hrvatsku, prenosi Index. Cijela Hrvatska bila je pod udarom lošeg vremena.
Vjetar je rušio drveće na prometnice, el. vodove i krovove kuća Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je nešto prije 9 sati područje Đakovštine i rubne dijelove grada Osijeka. Vjetar je rušio drveće na prometnice, el. vodove i krovove kuća.
Županijski centar 112 Osijek zaprimio je oko 80 poziva građana o posljedicama nevremena.
Diljem Vukovarsko-Srijemske županije ostali bez struje
Civilna zaštita objavila je kako je olujno nevrijeme praćeno grmljavinom i jakim vjetrom u 8:35 zahvatilo Vukovarsko-srijemsku županiju. Zabilježene su štete na električnoj mreži širom županije i prekid napajanja el. energijom, štete na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama te veći broj oborenih stabala. Na teren su izašli vatrogasci i ekipe HEP-a. Nisu zabilježene štete zbog velike količine vode. Županijski centar 112 je od 8:35 do 10:00 zaprimio 65 poziva vezanih uz posljedice nevremena.
U Slavoniji oluja srušila stupove
Jako nevrijeme zahvatilo je vinkovačko i vukovarsko područje, pri čemu je vjetar lomio krošnje drveća. Iznimno jak vjetar prouzročio je štetu i na pojedinim objektima, s kojih je odnio limeni pokrov. Oštećeni su i pojedini osobni automobili uslijed pada grana i limova s krovova. Jaka kiša prouzročila je problem s odvodnjom u pojedinim domaćinstvima na nižim područjima.