Logo

X

Ne propustite izložbu Luke Kedže u 18 sati :)

Izložbom će se predstaviti Kedžine nove radove producirane tijekom trajanja rezidencijalnog programa koji sežu od medija fotografije, grafike do site-specific instalacije

Danas s početkom u 18:00 sati, u prostoru MMML Studia (Zeleno polje 30, Osijek), održat će se izložba gostujućeg umjetnika Luke Kedže kao rezultat trećeg rezidencijalnog programa u sklopu projekta MMML Studio. Izložbom će se predstaviti Kedžine nove radove producirane tijekom trajanja rezidencijalnog programa koji sežu od medija fotografije, grafike do site-specific instalacije.

Luka Kedžo (Dubrovnik, 1986.) završio je 2014. godine diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz nekoliko samostalnih izložbi u Hrvatskoj, izlagao je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko važnih nagrada, od kojih izdvajamo Grand Prix 33. Salona mladih 2016. godine te nagradu za najbolji performans na Trieste Contemporanea 2015. godine. Serija “Kyklop” nalazi se u renomiranoj kolekciji Deutsche Telekoma. Autor živi i radi u Zagrebu.

Rezidencija je finacirana vlastitim sredstvima i sredstvima Ministarstva kulture RH.

MMML Studio je projekt neprofitne organizacije UKRO zamišljen kao platforma za vizualna istraživanja, trenutno u vidu kratkih umjetničkih rezidencija ali i projekata koji doprinose unaprjeđenju kreativno-kritičkog mišljenja unutar zajednice. Udruga UKRO raspolaže prostorom privatnog studia umjetnika Marija Matokovića te samim time i resursima koji se nalaze unutar istoga. Studio se nalazi u sklopu nekadašnje tvornice plastike Analit u Osijeku (Hrvatska).

Cilj rezidencije jest integrirati umjetnika u novu sredinu kako bi dobio što kvalitetniji uvid u stanje grada/regije u kojoj stvara, promovirati umjetničke vrijednosti gosta umjetnika te u konačnici prezentirati rad istoga kao rezultat promišljanja tijekom boravka u umjetničkom studiju.

Prva umjetnička rezidencija u sklopu projekta MMML Studio održana je krajem listopada 2017. godine, a prvi rezident bio je Filip Bojović, grafički dizajner i fotograf iz Novoga Sada, Srbije.  Na drugoj rezidenciji u listopadu 2018. godine boravio je umjetnik Mario Kolarić, akademski slikar-grafičar. Po završetku navedenih rezidencija održana je izložba novonastalih radova.

Tijek rezidencije pratite na:

Facebook događaj // https://www.facebook.com/events/448276992594200/

Facebook stranici MMML Studio // https://www.facebook.com/mmmlstudio/

Instagram profilu MMML Studio // https://www.instagram.com/mmml_studio/