Logo

X

Našice – razotkriveni višestruki počinitelji kaznenih dijela

Maloljetnici su počinili više kaznenih dijela na širem području Našica i time oštetili vlasnike za više od 30 000 kuna!

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Našice utvrđena je osnovana sumnja da je nekoliko maloljetnika s područja Našica počinilo dva kaznena djela „Teška krađa“, dva kaznena djela „Krađa“ i dva kaznena djela „Oštećenje tuđe stvari“ kojom prilikom su oštećenim vlasnicima počinili materijalnu štetu više tisuća kuna.

Naime, maloljetnici su početkom mjeseca lipnja u Našicama ukrali dva bicikla čime su vlasnike oštetili za oko 3.300, kuna.

Utvrđeno je da su maloljetnici prošlog mjeseca provalili u obiteljsku kuću 42-godišnje vlasnice u Budimcima iz koje nisu ništa otuđili, dok su unatrag dva dana u Našicama nasilno ušli u dvorišnu pomoćnu zgradu i ukrali radni stroj 57-godišnjeg vlasnika čime su mu počinili štetu oko 3.000,00 kuna.

Također je utvrđeno da su maloljetnici bacali razne predmete na vozilo kojim je upravljala 26-godišnjakinja u ponedjeljak oko 00,45 sati kojom prilikom su počinili štetu na osobnom automobilu oko 10.000,00 kuna. O ovom događaju smo pisali, a više možete pročitati ovdje: https://osjecko-baranjska-policija.gov.hr/vijesti/bacali-razne-predmete-na-vozilo-kojim-je-upravljala-26-godisnjakinja/37584

No ni to im nije bilo dovoljno pa su slijedećeg dana oko 23 sata u Vukojevcima ponovno bacali razne predmete na vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak te mu na vozilu oštetili vjetrobransko staklo, poklopac motora i vrata i počinili štetu na vozilu od oko 25.000,00 kuna.

Protiv maloljetnika slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.