Logo

X

Na prtenoj cesti do Portanove postavljene betonske blokade

Sjećate li se koliko se pisalo o problematičnom pružnom prijelazu prtenog nastavka Mlinske ulice preko pruge, gdje se i dan danas čeka postavljanje rampe?

Riječ je o cesti kojom vozači često krate put prema Portanovi, a prijelaz se nalazi samo nekoliko desetaka metara od prvih kuća. Obilježen je tek odgovarajućim znakovima i predstavlja popriličan rizik, s obzirom na neobičnu frekventnost za jednu prtenu cestu – piše OsijekNEWS.hr.

Unazad nekoliko dana mogli ste zamijetiti da su na cestu postavljene betonske blokade te je na taj način onemogućen skraćeni put prema Portanovi. Put su najviše koristili stanovnici Retfale i taksisti jer su na taj način izbjegavali prometnu gužvu i brže stizali do trgovačkog centra.

Prije koju godinu prtenu cestu su asfaltirali na oduševljenje mnogih jer je bila prepuna dubokih rupa pa ste morali biti dosta vješti da ih izbjegnete automobilom. Također, ljudi su sami usipavali u rupe komade cigle, crijepova i olupane žbuke ne bi li barem malo olakšali vožnju.

No, sreća nije dugo trajala. Kada danas pogledate stanje ceste, izgleda kao da nikada i nije bila asfaltirana.

Što se planira s tom cestom – ne zna se. Hoće li biti ponovno otvorena kako bismo mogli kraćim putem do Portanove? Hoće li ju konačno kvalitetno asfaltirati? Preostaje nam da čekamo i vidimo kako će se ta priča završiti.

Uz probleme s pružnim prijelazom i rupama na cesti, velik problem već godinama predstavlja i divlje odlagalište uz cestu gdje su se namnožili štakori.

Foto: Tamara Lemajić

blokada_i_rupe_na_cesti blokada_i_rupe_na_cesti blokada_i_rupe_na_cesti blokada_i_rupe_na_cesti