Logo

X

Na prijevaru nepoznatoj osobi u više navrata uplatio više desetaka tisuća kuna

Rekao je 75-godišnjaku da se pokvarilo vozilo kojim prijatelj dovozi drva te je zatražio nekoliko stotina kuna za popravak ...

Nepoznata se ženska osoba, u više navrata od 26. travnja do 29. prosinca 2019. godine, telefonom obratila 34-godišnjaku i tražila novčanu pomoć za bolesnu djecu. Nakon toga, 34-godišnjak je u Osijeku u više navrata na njezin račun uplatio više desetaka tisuća kuna, izvještava PU osječko-baranjska.

U prijepodnevnim satima 10. svibnja nepoznati je počinitelj došao u obiteljske kuće 80-godišnjaka, a potom i 62-godišnjaka u Višnjevcu, predstavio se kao prijatelj osobe od koje inače kupuju drva za ogrjev. Rekao im je da se osobi koja im dovozi drva pokvarilo vozilo. Potom je od 80-godišnjaka i 62-godišnjaka zatražio više stotina kuna za popravak vozila, a za uzvrat će im prijatelj dovesti drva za ogrjev. Nakon što su mu dali novac, počinitelj se udaljio ne isporučivši drva.

U poslijepodnevnim satima 11. svibnja nepoznati je počinitelj došao i u obiteljsku kuću 75-godišnjaka u Višnjevcu i također se predstavio kao prijatelj osobe od koje 75-godišnjak kupuje drva za ogrjev.  Rekao je 75-godišnjaku da se pokvarilo vozilo kojim prijatelj dovozi drva te je zatražio nekoliko stotina kuna za popravak, a zauzvrat će mu prijatelj dovesti drva za ogrjev. Nakon što je primio novac, počinitelj se udaljio ne isporučivši drva, javlja policija.