Logo

X

Na osječko-baranjskom području 129 novozaraženih i sedmoro umrlih

U samoizolaciji je na području te županije 2801 osoba

U Osječko-baranjskoj županiji u nedjelju je zabilježeno 129 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posljedica zaraze umrlo sedam osoba, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

U laboratorijima za mikrobiologiju osječkog Kliničkog bolničkog centra i županijskog Zavoda za javno zdravstvo u zadnja 24 sata testiran je 371 uzorak od kojih je 129 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih, njih 51 zabilježeno je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (51), a slijede gradska područja Našica s 18 i  Valpova s 10 novih slučajeva, dok ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih, priopćili su iz Stožera.

U proteklom danu u osječkom KBC-u i Općoj županijskoj bolnici Našice umrlo je sedam osoba od kojih je najstarija imala 87, a najmlađa 55 godina, a sve su uz covid-19 imale i druga oboljenja.

Na bolničkom liječenju nalazi se 259 oboljelih, odnosno 197 u osječkom KBC-u od kojih je 40 na respiratoru, te 62 našičkoj Općoj županijskoj bolnici.

U samoizolaciji je na području te županije 2801 osoba.

Policija je u 21 samoinicijativnoj provjeri sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi, no policija je slijedom dojave građana utvrdila dva slučaja kršenja mjera izolacije u Osijeku te po jedan u Donjem Miholjcu i Našicama.

Pripadnici policije obavili su i 98 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera, ističu u osječko-baranjskom Stožeru.

(Hina)

Foto: unsplash