Logo

X

Na granici pronašli hašiša težine svinje za klanje!

Pronađeno je ukupno 268 paketa hašiša ukupne težine oko 120 kg i dva paketa hašiš ulja

Pronađeno je ukupno 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ ukupne težine oko 120 kg i dva paketa „hašiš ulja“ ukupne težine oko 1kg, izvještava PU vukovarsko-srijemska.

Zajedničkim postupanjem policije i carine na MCGP Bajakovo u osobnom vozilu pronađeno je 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ i dva paketa „hašiš ulja“.

Naime, 25. ožujka u večernjim satima graničnoj kontroli pristupilo je osobno vozilo Mercedes B klasa, bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji bugarski državljanin.

Nakon izvršenog pregleda vozila, uočene su preinake na podvozju vozila te je zatražen nalog za pretragu vozila.
Obavljenom pretragom u preinačenim dijelovima podvozja vozila pronađeno je ukupno 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ ukupne težine oko 120 kg i dva paketa „hašiš ulja“ ukupne težine oko 1kg.

48-godišnji vozač je uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jednicu policije, dok je kazena prijava proslijeđena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Zaplijenjena opojna sredstva su oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Napominjemo kako je na području Republike Hrvatske u 2018. godini zaplijenjeno oko 50 kg opojne droge tipa „hašiš“ i više od dvije tone opojne droge  tipa „marihuana“, od čega je oko 500 kg opojne droge tipa „marihuana“ zaplijenjeno na graničnim prijelazima na području PU vukovarsko-srijemske.

Na MCGP Bajakovo zadnja velika zaplijena opojne droge tipa „hašiš“ je iz 2009. godine kada je pronađeno oko 90 kg dok se u narednim godinama radilo o zaplijenama manjih količina od jednog do dva kilograma.
 

Foto: PU vukovarsko-srijemska