Logo

X

Mladi Brokeri potvrdili da im je mjesto među najboljim ekipama u ovom dijelu Europe!

Mladi Brokeri sudjelovali su na međunarodnom Božićnom Kupu Dubrava 2018.

Na temelju dosadašnjeg rada i odličnih rezultata ekipe Vrijednosnice Osijek 2005. godište (2017. vice prvaci Hrvatske, 2018. 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske) mladi Osječani dobili su poziv na međunarodni Božićni Kup Dubrava 2018.

Nakon 2 uvjerljive pobjede u kvalifikacijskom dijelu turnira: Vrijednosnice Osijek –  HKK Zrinjski Mostar 73:15 i KK Vrijednosnice Osijek – KK Rudeš Zagreb 55:38, mladi Brokeri potvrdili su da im je mjesto među najboljim ekipama na ovom dijelu Europe.

Turnir su činile 4 grupe po 4 ekipe:

Grupa A:  Budućnost- Podgorica, D.Petrović – Šibenik,  Dubrava – Zagreb,  Tusli – Berlin
Grupa B:  Petrol Olimpija – Ljubljana,  Partizan – Beograd,  Cedevita – Zagreb,  Akademia Kecskemet
Grupa C: KK Split, Helios Suns – Domžale, Cibona – Zagreb, Maccabi – Tel Aviv
Grupa D: KK Zadar, Spars – Sarajevo, KK Vrijednosnice Osijek, Bayern Munchen

UTAKMICE

U prvoj utakmici protiv ekipe velikog Bayern Munchena osječani 3 četvrtine igraju egal, ali na kraju manjak koncentracije i 3 primljene trice u zadnjoj četvrtini odlaze u korist dječaka iz Munchena, te utakmica završava +9 za Bayern (43:34).

Druga utakmica protiv finalista Spars iz Sarajeva od samog početka odlazi u korist susjeda iz BiH,  gdje mladi sarajlije opravdavaju ulogu favorita i daljnji odlazak u finale turnira (60:32).

U trećoj utakmici Osječani odlično otvaraju duel protiv Zadrana s kojima imaju ”neriješenih računa” od prošlog državnog prvenstva (poraz od Zadra u polufinalu PH 2018.), te odličnom obranom I smirenim napadom kontroliraju cijelu utakmicu I dolaze do vrijedne I zaslužene pobjede (36:20).

Utakmica protiv Maccabi Tel Aviv, koja bi Vrijednosnice vodila u borbu za 9. mjesto nažalost završava +5 za dečke iz Izraela (45:40).

Zadnja utakmica protiv ekipe Tusli Berlin koju su Osječani vodili do samog kraja 4. četvrtine uz nekoliko grešaka i promašaja završava nakon tijesne i napete utakmice, također +5 za Berlin (42:37), te Osječani zauzimaju 12. mjesto među najboljim ekipama.

Turnir je osvojila ekipa Budućnost Voli iz Podgorice, pobjedivši u finalu ekipu sarajevskih Sparsa 64:41, dok je ekipa Helios Suns iz Domžala pobijedila ljubljansku Petrol Olimpiju (59:54), u borbi za treće mjesto.

Velika je stvar za naš grad i klub KK Vrijednosnice Osijek biti među najboljima od najboljih. Na ovom turniru koji nam je od velike važnosti zbog skupljenog iskustva i priznanja, dečki su mogli puno toga naučiti i dobiti smjernice i motiv za daljnji rad, treninge i utakmice – napisali su u priopćenju iz KK Vrijednosnica Osijek.

Za Vrijednosnice Osijek nastupali su: Tin Grujić, Gabrijel Flanjak, Luka Ćurak, Luka Varga, Leon Pšihistal, Dino Škorjanc, Filip Bukvić-Buljubašić, David Czersky-Hafner, Jakov Matuzović, Ernest Tomić, Filip Stojčić i Leon Topalović, a vodili su ih treneri – Dubravko Blažević I Nedjeljko Matić.

FOTO: KK Vrijednosnice Osijek (priopćenje)