Logo

X

Meštrovićev kum, ‘vojnik’ Gradskog vrta – Dino Skender dobio skupu ‘igračku’

Dino Skender, mlađi brat bivšeg osječkog vratara Marina Skendera do sada je vodio drugu Osijekovu momčad u Drugoj HNL

Dino skender je ‘vojnik’ Gradskog vrta, dijete Osijeka, od 2005. godine na dispoziciji ‘bijelo-plavima’, danas prva alternacija za Zorana Zekića, dojučerašnjeg trenera prve momčadi, kojeg su sa scene pomeli kriminalno loši rezultati posljednjih nekoliko utakmica. Dino Skender je novi trener vrlo skupe ‘igračke’ – NK Osijek.

Klub je danas poduzeće, u njegove odluke nema raloga ‘gurati nos’, čega bi uostalom bio ekvivalent i propitivanje imenovanja direktora bilo kojeg gradskog d.o.o.-a, no valja reći kako je možda najveća njegova referenca kumstvo s predsjednikom kluba Ivanom Meštrovićem.

Osigurati će mu to život na klupi Osijeka najmanje do kraja tekuće sezone, a gdje se, razumije se, može itekako dokazati. Dino Skender, mlađi brat bivšeg osječkog vratara Marina Skendera do sada je vodio drugu Osijekovu momčad u Drugoj HNL. Za sobom ima 17 odigranih utakmica, 8 pobjeda, 4 ‘egala’ i 5 poraza.

Njegovi izabranici postigli su 23 gola, primili 18. I s 28 osvojenih bodova ‘uživaju’ na 4. mjestu, bez osobite ugroze. Valja znati i da je u tih 17 kola ‘kresnuo drugu momčad Hajduka. U toj rezultatskoj nisci upotrijebio je 33 igrača, a koji su zabijali 1,65 golova po utakmici. Došlo je, dakle, vrijeme da 799 dana na klupi Osijeka II zamijeni s klupom prve ekipe.

U njegovoj biografiji stoji i da je bio trenerom druge riječke momčadi, ali je tišao otud skupa s Ivicom Kuleševićem, osječkim stručnjakom, tada njegovim pretpostavljenim na klupi Rijeke II. Uskoro ćemo vidjeti što 35-godišnji trener može s momčadi koja ne oskudjeva ni u čemu …

foto: YouTube (screenshot)