Logo

X

Medicinski fakultet u Osijeku proslavio 20. obljetnicu osnutka i djelovanja

Do sada su diplomirala 1792 studenta i obranjeno je 226 doktorskih disertacija...

Na osječkom Medicinskom fakultetu, koji je danas obilježio 20. obljetnicu osnutka i djelovanja, do sada su diplomirala 1.792 studenta i obranjeno je 226 doktorskih disertacija, istaknuli su predstavnici Uprave fakulteta na svečanosti.

Dekan Jure Mirat podsjetio je da je Medicinski fakultet u Osijeku osnovan 1998. zbog potrebe za kvalitetnom zdravstvenom skrbi, koja se ne može realizirati bez kvalitetnih kliničkih bolnica, za što je trebalo osigurati visokokvalificirane kadrove.

Na fakultetu danas rade 64 profesora, u različitim statusima, a studira 1.170 studenata, od čega 499 na studiju medicine, a ostatak na studiju medicinsko-laboratorijske dijagnostike te na poslijediplomskom i doktorskom studiju.

ODLIČNA SURADNJA S KLINIČKIM BOLNIČKIM CENTROM

Dekan Mirat Istaknuo je iznimno dobru suradnju s osječkim Kliničkim bolničkim centrom (KBC), ocijenivši da Medicinski fakultet ne bi mogao funkcionirati bez svoje nastavne baze, osječkog KBC-a, čiji su djelatnici velikim dijelom i profesori na fakultetu, niti ta zdravstvena ustanova, bez fakulteta, ne bi imala današnji status
Naša iduća zadaća je podizanje kvalitete nastave, kroz uvođenje novih tehnologija, a moramo se i internacionalizirati, poput drugih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj, ocijenio je dekan Mirat.

Rektor osječkog Sveučilišta Vlado Guberac rekao je kako je Medicinski fakultet, iako najmlađi po godini osnutka, jedan od stožernih na ovome Sveučilištu, koje će učiniti sve kako bi i dalje pomagalo razvoju ovoga fakulteta.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić istaknuo je da stručnjaci KBC-a čine značajan dio nastavnog kadra Medicinskog fakulteta u Osijeku, koji za sada vrlo dobro zadovoljava potrebe KBC-a za novim visokoobrazovanim kadrovima.

(Hina)

foto: Pixabay