Logo

X

Marija Milošević dobitnica je nagrade za najljepšu studentsku fotografiju na temu Svjetskoga dana voda

Marija Milošević studentica je prve godine preddiplomskoga studija Informatologije Filozofskoga Fakulteta u Osijeku. Završila je opću gimnaziju u Valpovu.

Marija Milošević dobitnica je nagrade za najljepšu studentsku fotografiju na temu Svjetskoga dana voda koju dodjeljuje organizacijski odbor 8. međunarodne konferencije VODA ZA SVE 2019 – piše OsijekNEWS.hr.

Marija Milošević studentica je prve godine preddiplomskoga studija Informatologije Filozofskoga Fakulteta u Osijeku. Završila je opću gimnaziju u Valpovu, a u fotografiju se zaljubila još u djetinjstvu pa fotografira još od osnovne škole. Voli putovati pa tako na svakom putovanju nastoji načiniti što više fotografija kako bi lijepe uspomene ostale zauvijek zabilježene.

Nagrađena je fotografija nastala prije četiri godine, kada je bila uključena u rad Foto kluba Valpovo. Nastala je na organiziranom izletu u Kopački rit i prikazuje pejzaž toga parka prirode u ranim jutarnjim satima. Uočivši nezaboravan prizor i trenutak, nije dvojila ni trena te ga je ovjekovječila i nastao je kadar koji se svidio i prosudbenom odboru za dodjelu nagrada.

Marija Milošević već neko vrijeme sudjeluje na raznim izložbama, a prije pet godina dobila je nagradu za najbolju fotografiju Lidice u Češkoj. Potaknuta natječajem o temi vode objavljenim na mrežnim stranicama Filozofskoga fakulteta, odlučila je okušati svoj talent i na njemu.

Sama nagrada veliko je priznanje za njezin talent i fotografsko oko, a potaknula ju je da se ponovno počne više posvećivati fotografiji. Fotografiju ne gleda kao posao; ona joj je ljubav i hobi kojem se posvećuje u slobodno vrijeme. Spremna je okušati se u novim fotografskim natječajima. Osim bavljenjem fotografijom namjerava završiti započeti studij te započeti karijeru.

 

 

Foto: Marija Milošević, studentica prve godine preddiplomskoga studija Informatologije & YouTube (screenshot)