Logo

X

Krađe, provale, otuđenja nastavlja se povećani broj kaznenih djela ove vrste na širem području Osijeka

U posljednje vrijeme svjedočimo porastu kaznenih djela krađa i provala, čuvajte svoju imovinu i zaštitite svoj dom. Donosimo vam i savjete vezane uz zaštitu doma...

U posljednje vrijeme svjedočimo porastu kaznenih djela krađa i provala, čuvajte svoju imovinu i zaštitite svoj dom. Donosimo vam i savjete vezane uz zaštitu doma…

Provala u obiteljsku kuću u Osijeku! Kako zaštiti svoj dom od provala i krađa?

PROVALIO U TRGOVINU
Jučer, pod okriljem noći, na širem području Osijeka, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovite robe i ukrao veću količinu duhanskih proizvoda i alkoholnih pića.
Pravnu osobu je oštetio za oko 20.000,00 kuna. Policija intenzivno traga za provalnikom. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

UKRAO OKO 500 METARA ELEKTRIČNIH INSTALACIJA
Unatrag tjedan dana, na području Našica, nepoznati kradljivac je iz dvorišta tvrtke s radnih strojeva ukrao oko 500 metara kablova električnih instalacija koje su ispunjene bakrenim žicama. Pravna osoba iz Našica oštećena je za oko 50.000,00 kuna. Policija intenzivno traga za drskim kradljivcem.

U OSIJEKU PONOVNO KRAĐA AUTOMOBILA
Jučer, oko ponoći, u Osijeku, nepoznate muške osobe prišle su nezaključanom osobnom automobilu, parkiranom ispred obiteljske kuće 62-godišnjaka, te automobil prvo odgurali nekoliko metara, a potom ga upalili i odvezli se u nepoznatom smjeru. Vlasnik, 62-godišnjak je oštećen za oko 5.000,00 kuna.
Vlasnik je u vozilu s ključevima osobnog automobila ostavio i prometnu dozvolu vozila i svoje dokumente. Policija traga za počiniteljima i vozilom.

Upozoravamo vlasnike vozila kako ostavljanje otključanog vozila povlači za sobom prekršajnu odgovornost, te da kazna za to prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama iznosi 300 kuna, jednako kao i za ostavljanje prometne dozvole u vozilu.

IZ DVORIŠTA UKRAO OSOBNI AUTOMOBIL – NADOPUNA DOGAĐAJA OD 17. LIPNJA
Jučer, u popodnevnim satima, na području Osijeka, po policijskim službenicima I. Policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin pronađen je osobni automobil 66-godišnjaka s područja Donjeg Miholjca. Prilikom pronalaska na vozilu su se nalazile registarske pločice drugog vozila čiju je krađu jučer prijavio 51-godišnjak iz Osijeka. Očevid su na vozilu obavili policijski službenici očevidne ekipe Policijske uprave te je vozilo potom vraćeno vlasniku, a registarske pločice 51-godišnjaku iz Osijeka.

Slijedi potraga za počiniteljem.