Logo

X

KK Hrvatski sokol: Uspješna provjera uoči Prvenstva Hrvatske i Prvenstva Balkana

KK Hrvatski sokol nastupio je na ovom turniru s troje mladih kataša, Katiom Šegavčić, Franom Seligmanom i Elenom Šegavčić

U malom srpskom mjestu Beočin u blizini Novog Sada u organizaciji Karate Saveza Vojvodine 12. svibnja održan je međunarodni 12. Dunav Kup 2019.

Na turniru je nazočilo približno 700 mladih natjecatelja iz Rumunjske, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Srbije.

KK Hrvatski sokol nastupio je na ovom turniru s troje mladih kataša, KATIOM ŠEGAVČIĆ, FRANOM SELIGMANOM i ELENOM ŠEGAVČIĆ.

Razlog nastupa bio je provjera trenutne forme Katie Šegavčić i Frana Seligmana uoči odlaska na Prvenstvo Balkana ( 31.5. do 02.6. 2019.)

Iako je organizacija kao i natjecateljska  pravila turnira  bila  podređena isključivo natjecateljima iz Srbije, naši kataši ostvarili su zapaženi rezultat, pokazavši brzu prilagodbu na čudna  turnirska i sudačka pravila.

Ovaj puta najuspješniji naš natjecatelj bio je FRAN SELIGMAN koji je u dvije natjecateljske kategorije osvojio dva ZLATNA ODLIČJA i pokazao zavidnu mentalnu i tjelesnu  formu.

KATIA  ŠEGAVČIĆ  je nelogičnom sudačkom odlukom izgubila u trećem kolu protiv mlade natjecateljice iz Srbije, ali ipak u repasažu Katia dominira i osvaja BRONČANO  ODLIČJE. U drugoj natjecateljskoj kategoriji Katia je osvojila ZLATNO ODLIČJE, pobjedama 5:0 u svim kolima. Naša najmlađa katašica ELENA ŠEGAVČIĆ koja je prvi puta nastupila na velikom međunarodnom turniru, također je nelogičnom sudačkom odlukom izgubila u 1.kolu.

S ukupno 3 ZLATNA i 1 BRONČANIM  ODLIČJEM  uspjeh je zapažen, ali uz više sudačke pravde mogao je biti odličan. Nastup je pokazao  da su naši mladi kataši u uzlaznoj formi prije nastupa na Prvenstvu Hrvatske i Prvenstvu Balkana na kojima će nastupiti koncem mjeseca svibnja i početkom lipnja.

Čestitke našim mladim katašima na velikom uspjehu te njihovim trenerima na podršci.

Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić