Logo

X

Jubilarni 11. Križni put ‘Putovima Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu’

Križni put počinje u subotu 27. ožujka 2021. u 13.30 sati iz Laslova i u 14.00 sati s Orlovnjaka.

UHB Antunovac – Ivanovac i župa sv. Rozalije djevice u Ivanovcu po jedanaesti put organiziraju Križni put ”Putovima Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu” za područje navedene župe, a koja obuhvaća naselja: Antunovac, Ernestinovo, Laslovo i sjedište župe – Ivanovac.

Stoga pozivaju sve da daruju svoje slobodno vrijeme te da i ovaj put, kao tijekom Domovinskog rata, ”budemo zajedno na pobožnosti Križnog puta. S članovima naših obitelji, prijateljima i braćom i sestrama u vjeri pokažimo zajedništvo u Kristu našem Gospodinu.

Vrijednosti koje su nam davale nadu tijekom najtežih trenutaka Hrvatske povijesti, koje su nam donijele pobjedu u Domovinskom ratu, i za koje smo bili spremni podnijeti najveću žrtvu, vrijednosti su koje ponosno možemo prikazati Gospodinu na putu Križa”, poručila je Marija Dujić, u ime djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

”Nemojte reći da nemate vremena, nemojte reći da vam je teško. Vrijednosti Domovinskog rata i naša vjera u Krista hrvatskom narodu su uvijek pružali snagu i dat će nam snage i za ovu pobožnost! Ovu žrtvu činimo za sve nestale i poginule hrvatske branitelje, poginule civile i za sve žrtve koje su položile život za nezavisnu i suverenu Republiku Hrvatsku”.

Križni put hrvatskih branitelja, njihovih obitelji, vjernika župe Ivanovac i prijatelja počinje u subotu 27. ožujka 2021. u 13.30 sati iz Laslova i u 14.00 sati s Orlovnjaka.

Foto: UHBAI