Logo

X

I u Osijeku antigenska testiranja; u županiji 210 novopozitivnih, šest umrlih

Na bolničkom liječenju nalazi se 207 osoba oboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata je 210 novozaraženih koronavirusom, među kojima je 31-an potvrđen antigenskim testiranjem koje je počelo i u Osijeku, dok je šest osoba umrlo, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U  laboratorijima KBC-a Osijek i županijskog Zavoda za javno zdravstvo zabilježeno je 179 novopozitivnih osoba na koronavirus.

Po prvi put u Osijeku su rađena i antigenska testiranja na 31-oj osobi i svi su bili pozitivni. Tako je u zadnja 24 sata na području županije zabilježeno ukupno 210 novopozitivnih osoba na koronavirus, ističu iz županijskog Stožera CZ.

Među novooboljelima najviše ih je iz gradova Osijek (117), Valpovo (19), Đakovo (15), u Našicama i Belom Manastiru po četiri, tri u Donjem Miholjcu i dvije u Belišću.

Po šest novopozitivnih ima prebivalište na području općina Antunovac, Čepin i Petrijevci, pet Bilje, po tri Darda i Semeljci, po dvije osobe su iz općina Čeminac, Draž, Kneževi Vinogradi i Vuka. Po jedna novopozitivna osoba je iz općina Drenje, Ernestinovo, Gorjani, Koška, Levanjska Varoš, Marijanci, Petlovac, Satnica Đakovačka i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se 207 osoba oboljelih od Covida-19. Njih 164 je u KBC-u, od kojih su 32 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 43 pacijenta.

U zadnja 24 sata umrlo je šest osoba zaraženih koronavirusom. Među njima su trojica muškarca iz Belišća (1954.), Valpova (1939.), i Bizovca (1963.), te tri žene iz Osijeka (rođene 1939., 1937. i 1950. godine).

Od početka pandemije na području županije umrle su 143 osobe, od toga 98 njih u studenome, priopćio je Stožer.

Policija je provela 20 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i jednu po dojavi građana, no svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Ukupno je na području županije u samoizolaciji 1781 osoba.

(Hina)

Foto: arhiva