Logo

X

HZTK sudjelovala na Tehnicoolumu

Tehnicoolum - Sajam tehničke kulture čiji je cilj poticanje interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja

Pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, tvrtka Osječki sajam d.o.o. u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka, Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije te Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je 4. Tehnicoolum – Sajam tehničke kulture čiji je cilj poticanje interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja. Sajam je održan od 25.- 26. studenog 2022. u sklopu Sajamskog prostora Pamapas u Osijeku.

Brojne tehničke djelatnosti, vezane uz robotiku, maketarstvo, modelarstvo, 3D printere, elektroniku, informatiku, radio komunikacije, automodelarstvo, zrakoplovno modelarstvo i dronove, ponuđenim sadržajem i njegovom provedbom, potvrdile su rečenicu; „Jedan sajam – bezbroj mogućnosti“ koja je ujedno i glavni slogan ovoga događanja. Uspješnoj prezentaciji Maketarstva i Modelarstva, dviju vrlo bitnih tehničkih disciplina, pridonijela je svojim sudjelovanjem i HZTK uz potporu svojih partnera i to; KMT Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Đakova te Hrvatske udruge vojnih minijaturista i IPMS Croatia, koji su uz brojne izložene radove proveli i nekoliko pokazno – edukativnih radionica namijenjenih djeci i mladima. Na radionicama je sudjelovalo oko stotinjak polaznika.