Logo

X

Hrvatska navijačka zastava u Rusiji najpopularnija!

Najveću hrvatsku zastavu šivali su u Rusiji!

Nižnji Novgorod, 01.07.2018 – Hrvatski navijači šivaju dva dijela zastave u Nižnjem Novgorodu pred utakmicu osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva Rusija 2018 izmeðu reprezentacija Hrvatske i Danske. Zastava æe biti dimenzija 60 x 10 metara i razvit æe je u centru Nižnjeg Novgoroda.
foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Skupina hrvatskih navijača iz Crikvenice i Bribira priredila je pravi spektakl nakon što je u središtu Njižnjeg Novgoroda šivala najveću navijačku zastavu.

U tome im je pomogla ruska krojačica Ljuba koju su angažirali kako bi zašili dijelove zastave.”Pronašli smo je na ruskom Njuškalu,” kazali su sa smiješkom, a potom otkrili detalje cijele akcije.”Nije bilo lako pronaći krojačicu, u tome nam je pomogla jedna djevojka iz Crikvenice koja je porijeklom iz Novgoroda. Ona je pronašla Ljubu,” kazali su.

Ljuba je u početku mislila kako se radi o maloj zastavici, ali ostala je iznenađena kada je shvatila koliko je zastava velika. Navijači su zastavu koja je u orginalu dugačka 96 metara i široka 10 metara zbog problema s transportom morali skratiti na tri dijela uoči utakmice s Argentinom, ali su tada najavili kako će je sastaviti kada se Hrvatska plasira u osminu finala.

Dečki su struju povukli iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslom uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimala brojne tv kuće i fotoreporteri.
Ostao je još jedan dio zastave, koji će dečki iz Crikvenice i Bribira zašiti u Moskvi ukoliko se “Vatreni” plasiraju u polufinale.
“Bilo bi sjajno ponovo je sastaviti i razviti na moskovskom Crvenom trgu.”
Najveća hrvatska zastava razvijala se od Poljske do Portugala, od Engleske do Brazila, a sada je i u Rusiji.