Logo

X

HAK: Na cestama nema nikakvih smetnji!

Sve je 'kao po špagi' :)

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Do 28. veljače povremeno se prekida promet na državnoj cesti DC1 Sinj-Dugopolje na predjelu Kukuzovac u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju prije svakog punog sata po 15 min. Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

U noći 20./21. veljače 2019. god. u vremenu od 22:00 do 06:00 sati kroz tunel Učku vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova.

Do 22.02.2019. zbog radova na autocesti A7 između čvorova Križišće i Hreljin u smjeru Rijeke zatvoren je vozni trak. Zbog očekivane gužve u jutranjim satima vozačima savjetujemo da koriste obilazne ceste.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:
  • DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju),
  • DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika),
  • DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac,
  • DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko,
  • DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda),
  • DC75 u Funtani i u Novigradu,
  • DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja,
  • LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

FOTO: Pixabay