Logo

X

Grad Vukovar dodijelio 142 studentske i srednjoškolske stipendije

U proračunu Grada Vukovara za isplatu stipendija osigurano je 1,6 milijuna kuna, a iz donacija 276.500 kuna

Gradske vlasti Vukovara dodijelile su za akademsku 2018./19. godinu ukupno 142 stipendije, među kojima, prvi put, tri stipendije za učenike srednjih škola prve i viših godina za deficitarna zanimanja, a ugovore je stipendistima na svečanosti održanoj u petak navečer u Ružičkinoj kući uručio gradonačelnik toga grada Ivan Penava.

 

„Došli smo do zaključka da nam značajan problem predstavlja nedostatak određenih profila srednjoškolskih zanimanja. Za sad smo vrlo skromni po učinku, ali očekujemo da će taj broj s vremenom porasti”, kazao je gradonačelnik Ivan Penava rekavši kako je odluka o stipendiranju učenika srednjih škola deficitranih zanimanja donijeta u dogovoru s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Po njegovim riječima, u proračunu Grada Vukovara za isplatu stipendija osigurano je 1,6 milijuna kuna, a iz donacija 276.500 kuna.

Od 142 stipendije dodijeljene su 33 stipendije za studente druge i viših godina studija deficitarnih zvanja u iznosu od 1000 kuna mjesečno, 72 stipendije za studente prve, druge i viših godina studija ostalih zvanja u iznosu od 500 kuna mjesečno, tri stipendije za učenike srednjih škola prve i viših godina za deficitarna zanimanja u iznosu 400 kuna, a iz sredstava donacija isplatit će se dvije stipendije studentima druge i viših godina studija u iznosu 1000 kuna mjesečno, jedna u iznosu 850 kuna mjesečno te 31 stipendija u iznosu od 800 kuna mjesečno.

 

(Hina)