Logo

X

Gamoš uručila robnu donaciju Azilu

Bitno je istaknuti da niti jedna životinja nije usmrćena istekom zakonskog roka od 60 dana

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima posjetila je sklonište za životinje Udruge pobjede i uručila ampule protiv buha i krpelja u vrijednosti od 5 tisuća kuna.

Zakonom o zaštiti životinja određeno je da obavljanje poslova sakupljanja napuštenih i izgubljenih životinja financiraju jedinice lokalne samouprave. Pružanje navedenih usluga obavlja se sukladno ovom zakonu te Zakonu o veterinarstvu i Pravilniku o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje i higijenski servisi.

-Grad Osijek, Azil i Udruga pobjede od prvog dana kvalitetno surađuju. Grad je prošle godine temeljem Ugovora sufinancirao rad skloništa sa 780 tisuća kuna. Ovakve prigode kao što je današnja, omogućavaju nam da se podružimo s volonterima i četveronožnim prijateljima – rekla je Gamoš uručujući donaciju Grada Osijeka.

Udruga pobjede Osijek tijekom 2018. u svakodnevnim obilascima te na poziv pravnih i fizičkih osoba, Veterinarske i Sanitarne inspekcije, Komunalnog redarstva Grada, Policije i Državne službe za zaštitu i spašavanje Grada Osijeka – izvršila je 619 intervencija, što uključuje 391 prijam pasa u Azil gdje im je osiguran primjeren smještaj, hrana te svakodnevna veterinarska skrb i eventualno liječenje. Pritom je vrijedno istaknuti, da niti jedna životinja nije usmrćena istekom zakonskog roka od 60 dana. Odmah po prijmu pas se označava mikročipom te mu se izdaje Putovnica za kućnog ljubimca. Svi psi u skloništu cijepljeni su protiv bjesnila, mikročipirani, upisani u Upisnik cijepljenih pasa, očišćeni od endoparazita i ektoparazita te kastrirani.

foto: Osijek.hr

(Osijek.hr)