Logo

X

FOTO svečano otvorenje i obilazak obnovljene poslovne zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Osijeku

Završetkom Projekta energetske obnove poslovne zgrade u Osijeku povećat će se kvaliteta poslovanja oba zavoda kroz energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energija u poslovnom prostoru

U petak 2. prosinca u 12 sati u Područnoj službi HZMO-a u Osijeku, Ulica kralja Zvonimira 1, održalo se svečano otvorenje i obilazak obnovljene poslovne zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Osijeku.

Nazočnima su se obratili ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike g. Marin Piletić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđa Nataša Tramišak, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka g. Dragan Vulin, župan Osječko-baranjske županije g. Ivan Anušić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje g. Lucian Vukelić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje g. Ivan Serdar.

Završetkom Projekta energetske obnove poslovne zgrade u Osijeku povećat će se kvaliteta poslovanja oba zavoda kroz energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energija u poslovnom prostoru. Projekt se provodio u dvije faze – energetska obnova te klimatizacija i unutarnje uređenje zgrade. Ugovorena vrijednost radova prve faze iznosila je 7.648.872,08 kn (bez PDV-a), od čega je iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno dodijeljeno 4.760.409,25 kn. Ugovorena vrijednost radova druge faze iznosila je 15.715.743,34 kn, opremanja zgrade namještajem 2.151.946,00 kn, a ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosila je 25.516.561,42 kn (bez PDV-a), izjavila je Biljana Tuševski, predstojnica Područne službe u Osijeku, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Provedba ovog Projekta od iznimne je važnosti, ne samo za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i njihove korisnike, već i za Grad Osijek i za Županiju, zaključila je.