Logo

X

(FOTO) Otvorena moderna sportska igrališta za učenike i rekreativce u Đakovu

"Ovaj projekt koji se nalazi na javnom prostoru, vrlo je vidljiv i možda najbolje pokazuje kako treba izgledati suradnja nekog grada i županije"

U Đakovu su otvorena rekonstruirana sportska igrališta koja koriste tri srednje škole (Gimnazija A.G. Matoša, Đakovo, Ekonomska škola braće Radić Đakovo i Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo), a u sufinanciranje obnove utrošena su sredstva Osječko-baranjske županije, ukupno 1.350.000,00 kuna, dok je Grad Đakovo sudjelovao s 1.000.000,00 kuna. Otvorenju je nazočio i župan Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, pročelnice upravnih odjela Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš Kul i Gabrijela Čurković te ravnatelji škola .

– Drago mi je da sam u Đakovu i da vidim dovršeno igralište, čiju smo obnovu započeli u suradnji s Gradom Đakovom i spomenutim školama. Na početku rekonstrukcije prvo je izmijenjena sportska podloga na atletskoj stazi, potom rasvjeta, a sada je vidljivo da je Grad Đakovo nastavio s obnovom, što je rezultiralo suvremenim sportskim terenima prilagođenim današnjim potrebama. Upravo je to i cilj sportske infrastrukture, da bude na raspolaganju ne samo učenicima, već i svim zainteresiranim građanima i rekreativcima. Važno je naglasiti da je sport izuzetno bitan za mlade ljude, osobito na početku njihova života i u godinama odgoja, kada se stvaraju vrijedni i korisni članovi zajednice, jer sport može čovjeka izvesti na pravi put i pomoći mu da se othrva svim kušnjama modernog života. Zato je ovo samo jedno od ulaganja Osječko-baranjske županije u infrastrukturne projekte, a podsjetit ću da smo do sada značajna sredstva uložili u energetsku obnovu zgrada javne namjene, izgradnju i dogradnju škola i školskih dvorana, osiguravanje besplatnog obroka za sve osnovnoškolce, ali i niz drugih kapitalnih investicija na području Đakovštine – kazao je župan Ivan Anušić i zahvalio se Gradu Đakovu na suradnji u realizaciji ovog projekta.

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić zahvalio se županu i Osječko-baranjskoj županiji na prepoznatoj važnosti provedbe ovog projekta.

– Ovaj projekt koji se nalazi na javnom prostoru, vrlo je vidljiv i možda najbolje pokazuje kako treba izgledati suradnja nekog grada i županije. Ovo će školsko igralište služiti ne samo učenicima i profesorima triju srednjih škola, nego i svim Đakovčanima koji će, siguran sam, rado provoditi svoje vrijeme ovdje, u samom središtu grada Đakova. Već je sada vidljivo da na igralištu uvijek nekoga ima i da će dovršeno igralište znatno unaprijediti život naših sugrađana – rekao je Mandarić.

Ravnatelj Gimnazije A.G. Matoša Đakovo Zlatko Mrkić osvrnuo se na obavljene radove tijekom rekonstrukcije igrališta te je zahvalio županu i gradonačelniku na uspješnoj realizaciji projekta.

– Tijekom ovog projekta odrađena je ugradnja stupova i zaštitne mreže, ugradnja multifunkcionalne umjetne trave na 1370 m2 površine, sanacija koševa, postavljanje četiri nova rukometna gola i sanacija tartan staze. Od ideje do uspješne realizacije tijekom razdoblja obnove i modernizacije igrališta mnogi su sudionici na projektu neumorno radili na ostvarenju svih projektnih ciljeva. Ovom prilikom želim se zahvaliti svima koji su doprinijeli uspješnom završetku projekta i izvrsnoj suradnji koja je rezultirala podizanjem kvalitete nastave, ali i rekreativno-sportskih aktivnosti naših sugrađana. Učenici i profesori, aktivni sportaši i rekreativci će ostati trajno zahvalni županu i gradonačelniku na prepoznatoj potrebi i ostvarenoj investiciji koja u ovim izazovnim vremenima osigurava trenutke aktivne zabave i druženja, kako za nas, tako i za generacije koje tek dolaze – zaključio je Mrkić.

Inače, u objekte i opremu škola na području grada Đakova, Osječko-baranjska županija ukupno je uložila 13.577.703,00 kune, dok je u sve projekte na području Grada Đakova, u razdoblju od 2017. do 2021. godine uložila ukupno 65.905.652,51 kunu.

foto: OBŽ