Logo

X

Filmska naSTAVa

Od travnja ove godine učenici mogu podijeliti svoje dojmove ili postavljati pitanja putem komentara na ovoj platformi.

Filmska nastava obogaćena je novim filmskim naslovima. Hrvatski filmski savez godinu zaključuje s čak 85 filmova na platformi — 51 za osnovnu te 34 filma za srednju školu. Svi oni potpuno su besplatni za korištenje te osim samog filma na platformi možete pronaći metodičku pripremu i različite edukativne materijale.

Od travnja ove godine učenici mogu podijeliti svoje dojmove ili postavljati pitanja putem komentara na platformi. Ovaj je novitet Filmskoj naSTAVi omogućio još veću interaktivnost, a platforma i dalje kontinuirano bilježi porast u broju korisnika.

Filmska naSTAVa @ online interaktivan je program namijenjen osnovnoškolskim i srednjoškolskim učenicima te učiteljima, nastavnicima i profesorima diljem Republike Hrvatske. Na platformi Filmske naSTAVe@online dostupni su neprofesijski kratkometražni filmovi svih filmskih rodova te različitih nacionalnih kinematografija, uključujući i hrvatsku. Riječ je o filmovima djece i mladih koji su nagrađeni na Reviji hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece te na Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu.

Više pročitajte ovdje