Logo

X

Filip Ude osvojio CRO-GYM ligu!

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude (GK MZ Macan) ukupni je pobjednik prvog izdanja CRO-GYM lige. Čakovčanin je na 1. kolu u Osijeku bio treći, zatim slavio na svom terenu u Nedelišću, da bi jučer u Sportskom centru Lučko u završnom 3. kolu ponovno bio najbolji i uzeo ukupnu pobjedu.

Suci su njegovu vježbu na konju s hvataljkama (start 6.0) ocijenili sa 14.800, Robert Seligman bio je jučer drugi sa 14.700 (start 5.9), parteraš Aurel Benović treći sa 14.600 (6.3), a aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, Tin Srbić, četvrti s ocjenom 13.833 (6.5).
U ukupnom poretku seniora iza Udea koji je skupio 75 bodova smjestio se jučer petoplasirani Jakov Vlahek (52 boda), treći je Srbić sa 50 bodova, a slijede ga Seligman (24), Renato Prpić (17), Benović (15)…
Juniorsku CRO-GYM ligu osvojio je Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol) ispred srebrnog Matea Žugeca (GK Vindija).

– Vježba je bila lošija trening vježba, na saskoku sam se jedva izvukao. Dođeš do kraja i onda „samo“ jedan element te dijeli od cijele vježbe, ali uspio sam se nekako izvući. Sretan sam zbog sebe, bez obzira na ocjenu i plasman, sretan sam kako sam odradio. Meni je super ovaj format CRO-GYM lige, jer da nemamo nikakvih natjecanja, vjerojatno nitko od nas ne bi ovako trenirao. Nema šanse, ne bi imali motivacije pripremati se za sljedeću sezonu. To bi bio raspašoj – iskreno će pobjednik Filip Ude.

– Nadam se da će nam Savez produžiti CRO-GYM ligu, možda ne tri natjecanja, zašto ne i pet. Da se držimo u nekom normalnom treningu i natjecateljskom ritmu. Jer, pitanje je koliko će ovo sve s koronom trajati. Europska federacija i dalje planira organizaciju Europskog prvenstva u prosincu u Mersinu.

– Mnoge zemlje su već odustale, još da 2-3 odustanu, sumnjam da će se održati natjecanje. Ne vjerujem da će održati EP sa 10 država. Ne znam, skeptičan sam. Mi smo svi zainteresirani, zagrijani, ne bojimo se ničega. Nadam se da će se situacija u ovih mjesec i pol promijeniti i da će se ipak prijaviti više država pa da odemo u Mersin – poželio je Ude.

Tin Srbić do jučerašnjeg natjecanja u Zagrebu bio je u igri za ukupnu pobjedu, no jučer ga je skupo stajao pad pred kraj vježbe na elementu „Možnik“.

– Išao sam 6.5, najjači start koji mogu trenutno izvesti. Nisam išao kalkulirati da osvojim pošto-poto ovu ligu nego sam išao probati najjaču vježbu koju ću ići u prosincu na EP-u. Nisam nezadovoljan, pao sam pred sam kraj, na „Možniku“, bilo je blizu da ga uhvatim, falilo je malo. Ali, bolje da sam sada pao, za EP će to biti super. Malo sam samo glavu lupio.

Posljednji put „Možnika“ je pao prije 3,5 godine u finalu Svjetskog kupa u Bakuu.
– Kada ga radim u ovako jakoj vježbi on mi dođe kao 8. element, a težak je, tako da mi treba još samo malo kondicije i bit će super. Nije ovo ništa strašno – rekao je Tin.

Jučerašnje  natjecanje bilo je i kontrolno za izbor u hrvatsku reprezentaciju za Europsko prvenstvo u Mersinu, a mjesto su uz standardne reprezentativce Filipa Udea i Roberta Seligmana na konju s hvataljkama te Tina Srbića na preči, izborili i parteraš Aurel Benović (osigurao A status reprezentativca) i Jakov Vlahek (konj s hvataljkama).

3. kolo CRO-GYM lige
1. Filip Ude (GK MZ Macan) – konj s hvataljkama 14.800
2. Robert Seligman (GD Osijek Žito) – konj s hvataljkama 14.700
3. Aurel Benović (GD Osijek Žito) – tlo 14.600
4. Tin Srbić (ZTD Hrvatski Sokol) – preča 13.833
5. Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski Sokol) – konj s hvataljkama 13.866
(zbog pravila udaljenosti od A kandidata je iza Srbića)
6. Matija Baron (ZTD Hrvatski Sokol) – konj s hvataljkama 13.533

Ukupi poredak CRO-GYM lige
1. Filip Ude (GK MZ Macan) 75 bodova
2. Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski Sokol) 52
3. Tin Srbić (ZTD Hrvatski Sokol) 50
4. Robert Seligman (GD Osijek Žito) 24
5. Renato Prpić (GK Inova-Gym) 17
6. Aurel Benović (GD Osijek Žito) 15