Logo

X

Ernestinovački mlinar – novi trener Istre 1961

Potvrdio je to u izjavi za Hinu predsjednik kluba Branko Devide koji je istaknuo kako će Cvitanović momčad voditi do kraja sezone

Igor Cvitanović zvani Knez, nastupao je za Osijek u sezoni 1987./88. te sezone 2003./04. Knez je zaradio oko 1 000 000 kuna u NK Osijeku – piše OsijekNEWS.hr.

Novac je uložio kupivši mlin i silos u Ernestinovu.

Ono što se od nedjelje u pulskim nogometnim kuloarima nagađalo, u ponedjeljak poslijepodne dobilo je i službenu potvrdu. Igor Cvitanović, jedan od najboljih napadača u povijesti Dinama i bivši hrvatski reprezentativac, novi je trener Istre 1961.

Potvrdio je to u izjavi za Hinu predsjednik kluba Branko Devide koji je istaknuo kako će Cvitanović momčad voditi do kraja sezone uz mogućnost, ovisno o ostvarenim rezultatima, da se ugovor s njim produlji na još dvije godine.

“Koristim priliku zahvaliti se dosadašnjem treneru Krunoslavu Renduliću s kojim smo danas raskinuli suradnju. On je smijenjen ne toliko zbog rezultata koliko zbog loše i neučinkovite napadačke igre naše momčadi koja nije davala perspektivu u ostvarenju našeg cilja, a to je ostanak u prvoligaškom društvu,” poručio je predsjednik Istre 1961 Branko Devide koji je potvrdio kako je Cvitanović u ponedjeljak poslijepodne doputovao u Pulu kako bi s vodstvom kluba dogovorio sve detalje oko njegova angažmana.

Cvitanović će već u utorak voditi trening, a za 12.30 sati zakazana je konferencija za novinare na kojoj će biti i službeno predstavljen javnosti. S obzirom da je on bio kvalitetan napadač, u klubu vjeruju kako bi upravo Cvitanović trebao donijeti iskorak u tom segmentu “zeleno-žutima”.

Legendi Dinama to će biti prvi samostalni posao na klupi nekog prvoligaša. Trenersku karijeru počeo je u omladinskoj školi Dinama, a bio je pomoćnik u prvoj momčadi ‘Modrih’. Dosad je samostalno vodio samo trećeligaša Dubravu.

(Hina)

FOTO: Youtube screenshot