Logo

X

Dva uspješna sportska kolektiva započela suradnju

Nogometaši odradili gimnastički trening... :D

Nogometni klub Osijek i Gimnastičko društvo Osijek – Žito započeli su sportsku suradnju. Naši su mladi nogometaši, u ovom slučaju stariji Pioniri, imali priliku odraditi vrlo zanimljiv gimnastički trening u Sokol Centru gdje su im Robert Seligman te treneri Boris Čulin i Tomislav Marković pokazali neke osnovne elemente ovog bazičnog, vrlo atraktivnog sporta.

Veliki sam zaljubljenik u nogomet, to je moja prva sportska ljubav, a posao je postala gimnastika i na kraju strast i nešto u čemu sam najuspješniji. Bilo je sjajno, napravili smo samo jedan mali dio onoga što mi radimo u gimnastičkoj dvorani. Vidimo da su se dečki jako dobro snašli i drago nam je zbog toga. Ovdje su iz tog razloga da budu još uspješniji na svom nogometnom terenu i potrudit ćemo se pružiti im sve ono što je potrebno da bi zaista i bilo tako, rekao je Seligman.

Vrlo korisne vježbe i za nogometaše

Aktualni viceprvak Europe na konju s hvataljkama i jedan od najboljih osječkih sportaša u posljednjih desetak i više godina pojasnio je što su Bijelo-plavi naučili na pokaznom treningu:

Najvažnije su vježbe koordinacije pokreta i fleksibilnosti. To zna biti itekako zanemareno u ekipnim sportovima u ritmu stalnih treninga i utakmica. Isto se odnosi na vježbe agilnosti i eksplozivnosti, svega onoga što je potrebno imati u svim fazama nogometne igre. Prošli smo, primjerice, kroz osnove zagrijavanja, istezanja, određenih pokreta, kroz razne okrete, kolutanja, skokove, da bi mladi sportaši bili puno spretniji i sposobniji u onome čime se bave.

Pridružili se pozitivnoj sportskoj priči

Mnogima je poznato kako je Robert veliki navijač NK Osijek, pa ga veseli spoznaja da je vrlo aktivno uključen u ovu lijepu priču suradnje dva uspješna sportska kolektiva:

Nama je drago što se možemo pridružiti pozitivnoj priči da pokrenemo grad, što NK Osijek radi vrlo uspješno, ali i mi to činimo kao nešto manja zajednica, ali priznata i na međunarodnoj razini. Baš mi je drago zbog ove suradnje. Kao što se gradi moderan nogometni kamp na Pampasu koji će biti iznimno bitan za cijelu našu regiju, tako i mi imamo našu predivnu dvoranu u koju dolazi više od tisuću naših članova i drugih sugrađana. Mjesto je to okupljanja ne samo sportaša, profesionalaca i rekreativaca, nego imamo i gimnastiku za umirovljenike, trudnice, žene prije trudnoće, za mame i njihove bebe. Na sve to smo jako ponosni.

Od gimnastike sve počinju

Alen Nađsombat, direktor marketinga o ovom zajedničkom projektu kaže:

Izrazito nam je drago kada se dogodi dobra energija kakva se dogodila kada su naši pioniri napunili Sokol Centar. Nije dovoljno vezati osječke i slavonske brendove na razini poslovnih dogovora i krovnih partnerstava, već aktivno, dnevno, na razini svakog čovjeka, svakog sportaša, i najvažnije, na razini svakog djeteta i mlade osobe. Nije potrebno ni ponavljati koliko je gimnastika važan, bazični sport, od kojega sve počinje. Želja nam je sve više uključivati je u najranijoj dobi u živote naših mladih sportaša. Gimnastička infrastruktura koja je dostupna u Osijeku – svjetske je razine. Drago nam je kako je mogu koristiti i ostali, a ne samo naši vrhunski gimnastičari. Trebamo biti ponosni i aktivno živjeti koristeći takve pogodnosti. Nadamo se kako je ovo početak još jedne uspješne dugogodišnje suradnje. 

FOTO: Pixabay (ilustracija)