Logo

X

Dugo se već čeka pobjeda nad Dinamom u Gradskom vrtu

Ove sezone Osječani su jednom bili domaćini prvaku

Dugo se već čeka pobjeda nad Dinamom u Gradskom vrtu. Posljednja je izborena 30. ožujka 2014. kada je rezultat bio 3:2. Osječani su tada bili pretposljednji na ljestvici, a Modri su kao i danas zauzimali vodeću poziciju, ali su se kući vratili bez ijednog boda. Domaćin je nagrađen za veliku borbenost i upornost te iznenadio velikog favorita – piše nk-osijek.hr.

Tri gola u završnih desetak minuta

Osijek je u vodstvo doveo Cesarec u 41. minuti, isti je igrač u 69. povećao prednost na 2:0, da bi potom gosti došli do izjednačenja golovima Fernandesa u 80. i Čopa u 84. minuti. No, potkraj utakmice J. Mišićje bio strijelac za pobjedu osječke momčadi. Na klupi Osijeka tada je bio Rukavina, a sastav je izgledao ovako: Mikulić, Matas, Bralić, Jonjić, Glavaš, Kurtović, J. Mišić, Ugarković (71′ Vidaković), Škorić, Šorša(od 85. B. Barišić) i Cesarec (’90 + 2 Novaković). Za Dinamo su igrali: Ježina, Šimunović, Šimunić, J. Leko, Pivarić (’66 Pavičić), Antolić, Brozović, Halilović (46′ Lima), Fernandes, Soudani i Čop. Trener je bio Z. Mamić.

Greda umjesto izjednačenja…

Ove sezone Osječani su jednom bili domaćini prvaku. Bilo je to 4. studenoga, a konačan ishod od 0:2 zasigurno nije bio realan prikaz onoga što smo gledali na terenu. Dok smo uopće mogli nešto vidjeti jer je te jesenske nedjelje nad Gradskim vrtom bila gusta magla… U prvom poluvremenu Osijek je bio bolji i opasniji, stvorio je dvije odlične prigode preko Lončara i Škorića, ali je do odlaska na odmor ostalo 0:0. U nastavku su uvjeti za igru bili gotovo neregularni, a bolje su se snašli nogometaši Dinama. Gavranović je svladao Malenicu, u samoj završnici Lončar je pogodio gredu, da bi u sudačkoj nadoknadi Olmo riješio sve rezultatske dvojbe.