Logo

X

Drone Expo u dvorani Gradski vrt od petka 10. svibnja

... ima novosti i u zakonskim okvirima upravljanja dronovima :)

Ovaj vikend pred nama je od prošlog godinu dana iščekivani anualni Drone Expo ’19.

Mjesto radnje su organizatori promijenili u nastavno-sportsku dvoranu Gradski vrt, a što sve skupa jamči veću dostupnost i još veći spektakl za mlade, za sve zainteresirane i sve zaljubljenike u nove i suvremene tehnologije. Kroz dva dana pred nama je sva raskoš letačke industrije i raskoš njezine primjene u gospodarstvu i zabavi.

Sajam će praktički početi već u četvrtak, 9. svibnja, a konferencijom u suorganizaciji s Poduzetničkim inkubatorom BIOS, koja će se održati na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku. Ondje će glavni fokus biti na upotrebi dronova u poljoprivredi.

Potom nas u petak i subotu očekuje službeni dio sajma, a gdje nas čekaju predavanja i prezentacije,
predavanja tvrtke koja vodi program certificirane škole za dronove operatore, prezentacije Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo i Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Jer, ima novosti i u zakonskim okvirima upravljanja dronovima.

drone_expo_07052019_osijeknews (2)

Gosti Osijek Drone Expoa će biti i tvrtka Orqa, tvrtke iz SAD-a, Rotor riot i Ostrich air …, ali i brojni drugi.
Razumije se, jedini sajam dronova u Republici Hrvatskoj, nudi svakako prezentacije najmodernijih bespilotnih sustava, opreme …, a vrhunac će biti i utrka dronova.

Tim povodom danas je u dvorani Gradski vrt održana konferencija za novinstvo.

Organizator je Osječki sajam d.o.o., suorganizator konferencije Poduzetnički inkubator BIOS, a suorganizatori utrke Orqa FPV i Drone racing team Croatia.

– Prošle je godine organizacija bila na izrazito visokoj razini. Kako bismo ove godine nadmašili sami sebe i dodatno usavršili organizaciju, cjelokupni gradski sustav iznova je pružio potpunu logistiku sajmu dronova. Ove godine očekujemo oko 5.000 posjetitelja sajma i 1.500 gledatelja spektakularne utrke dronova. Sajam dronova postat će jedan od osječkih zaštitnih znakova, a grad na Dravi prepoznatljiv po još jednom sajmu – naglasio je predsjednik Gradskoga vijeća Željko Požega.