Logo

X

Drage djevojke, a i mame … ‘maturalna kuca na vrata’ … Kakva haljina je najbolja? Evo savjeta :)

Prisjećam se nekolicine djevojaka koje su maturalnu večer provele u ženskom odijelu, a malo je reći da su zablistale - savjetuje Antonela Verković

Maturalna večer – nema sumnje, jedna je to od najsvečanijih večeri za svaku mladu djevojku. To je večer u kojoj djevojka, na neki način, kreće u svijet odraslih. Jedan, značajan dio njezina obrazovanja time završava, nakon čega stoji pitanje gdje i kako dalje? Ulazi se u jedan novi svijet … – za portal MojaAkcija.hr savjetuje Antonela Verković.

Govoreći o tom velikom događaju, pitanje ‘što odjenuti’ postavlja se samo, a sigurno se pripadnicama ljepšeg spola ono već postavilo čitanjem prvih rečenica. Mi smo tu za vas kako bismo vam potragu barem malo olakšali ili vas barem usmjerili, iako smo svjesni koliko se teško odlučiti samo za tu jednu svečanu toaletu.

Svjetlucave, jednostavne, čipkaste, uske, široke, duge, kratke… U moru, ma sa sigurnošću možemo reći i oceanu haljina, kakva će prevagnuti?

Sve to, dakako, ovisi o stilu osobe, a čime god se vodile, drage djevojke, pogriješiti nećete! Ukoliko niste za pretjerane detalje i blještavilo – nema frke, znate kako često veliki dizajneri kažu ‘less is more’, a s obzirom na to, dajemo vam veliki palac gore za jednostavne, decentne haljine bez pretjeranih uzoraka. Ipak, to ne isključuje niti ljepotu glamura i blještavila, ukoliko je to vaš ‘đir’ – imate potpunu slobodu, ipak je to vaša večer, njome zaokružujete cjelinu srednjoškolskog obrazovanja koju ćete pamtiti cijeli život.

Vaša autorica je, primjerice, upravo ta pobornica blještavih dugih haljina, ali oslanjajući se na svoje iskustvo, prisjećam se nekolicine djevojaka koje su maturalnu večer provele u ženskom odijelu, a malo je reći da su zablistale! Bile su posebne, unikatne, jedinstvene, a ujedno i seksipilne u toj odvažnoj kombinaciji. Limita i ograničenja nema! Tko kaže da to mora biti haljina, ako nikako ‘niste taj tip’!? – za portal MojaAkcija.hr nadalje piše Antonela.

HALJINE PO OBLIKU TIJELA

Žene, koje smatraju kako im je glavna mana trbušćić, naći će se u haljinama A ili empire kroja i balon haljinama. Neka struk bude visoko rezan ili ga spustite prema bokovima te definirajte nekim remenom, ukrasnom trakom ili maramom, ali izbjegavajte masivno remenje. Skrenite pažnju s trbuha na dekolte time što ćete staviti neku zanimljivu ogrlicu.

Mislite li da ste preniske ili presitne, taj ćete problem nadomjestiti jednostavnim elegantnim haljinama bez previše detalja. Neka haljina bude u jednoj boji i pritom naglašava figuru. Definitivno izbjegavajte pleteninu, već haljinama dodajte slojevitost. Nedostatak struka može se lako riješiti dodavanjem širokog pojasa, a jako lijepo stoje i balon haljine koje će dati potrebnu definiciju i ženstvene obline. Klonite se haljina u visini koljena; birajte one ili ispod ili iznad. Ako se želite vizualno izdužiti, pomoći će vam okomite crte i uzorci.

NE MORA BITI STRESNO!

Prije shopinga za svečane prilike, koji je većini dama poprilično stresan, korisno bi bilo malo ‘napumpati’ samopouzdanje, opustiti se i raspoložiti. Kavica s prijateljicama ili mini beauty tretman je uvijek dobrodošao, naravno ako vam to vrijeme i prilike dopuštaju. I dakako, Nemojte se obeshrabriti pronađete li savršenu haljinu koja, primjerice, naglašava vaš struk, a vi to ne biste htjele. Pogledajte malo okolo; sigurna sam da ćete malo dalje pronaći haljinu koja možda na vješalici ne izgleda privlačno, ali kada ju obučete možete u njoj izgledati poput božice.

I za kraj, obavezno upamtite kako je najvažnije od svega ono kako se osjećate i kako se tu večer provedete. Ona vam treba ostati u najboljem sjećanju za cijeli život, što ne bi smjela pokvariti nikakva haljina, frizura ili drugi čimbenik.

Svaka od vas, drage djevojke, prekrasna je na svoj način i sigurni smo da će odabranu haljinu iznijeti na najglamurozniji način. Pustite mašti na volju, izaberite ono u čemu se najbolje osjećate, bila to duga, svečana haljina, ili pak hlače i sako!

A i na kraju krajeva, dobro se zabavite i naplešite tu večer – to su uspomene koje se pamte! – za portal MojaAkcija.hr zaključuje Antonela Verković.Moja AkcijaMojaAkcijamojaakcija.hr,