Logo

X

Doček Nove godine u Osijeku i svjetlosna instalacija na Badnjak

Doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića uz Crvenu jabuku i najveće hitove, a na badnju noć nebo će se osvijetliti svjetlosnom instalacijom. Ove godine bez vatrometa i pirotehnike!

Doček Nove godine na glavnom osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, i ove godine, kao i prethodne, zajedno organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Osječane će u novu godinu uvesti Crvena jabuka, a osigurani su i kuhano vino i čaj koji će se dijeliti građanima. Zabavni program počinje u 22 sata, a ove je godine zamišljen bez vatrometa.

Nebo ćemo na Badnju noć osvijetliti svjetlosnom instalacijom koja će s četiri strane svijeta Osječane dovesti do Konkatedrale ispred koje će osječki umjetnik Nikola Faller, najpoznatiji po svojim instalacijama od slame, postaviti jaslice.

Podsjećamo i da će Grad Osijek 31.12. u prijepodnevnim satima na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi organizirati i Dječju novu godinu, te u večernjim satima proslavu Nove godine za osječke umirovljenike u Dvorani Bells.

Ukupni troškovi dočeka Nove godine u Osijeku, uključujući organizaciju na središnjem osječkom trgu, organizaciju Dječje nove godine, te proslave za umirovljenike iznose oko 50 tisuća eura.