Logo

X

Danas i sutra: Policija pojačano u kontroli alkohola i droga za volanom

Neslavni rekorder aktualnog trenutka je vozač teretnog automobila s 'dozom' alkohola od 0,91 grama po kilogramu

Na području cijele županije u subotu, 2. veljače i nedjelju, 3. veljače, provest će se pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača te drugih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća – piše i javlja PU Osječko-baranjska.

U četvrtak, na području ove policijske uprave u prometu su zatečena dva vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Jedan je bio vozač osobnog automobila, a drugi vozač teretnog automobila najveće dopuštene mase 3500 kilograma.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 21 sat u Ulici kestenova u Osijeku, kada su zaustavili teretni automobil najveće dopuštene mase 3500 kilograma, kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 0,91 grama po kilogramu.

U 9,51 sati na državnoj cesti broj 34, između Podravske Moslavine i Viljeva, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke „KIA Sportage 1.7 CRDI“, kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin. Prethodno se vozilo kretalo brzinom od 138 km na sat, van naselja, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km na sat, a prekoračenje brzine je utvrđeno presretačem.