Logo

X

Đakovački košarkaši prvaci Istoka!

Utakmica je odigrana u odličnom ambijentu đakovačke dvorane gdje se domaći đakovački parket još jednom pokazao kao izuzetno privlačan za gledatelje i simpatizere kojih se ovaj put skupilo oko 500-tinjak

Kako smo već najavljivali, posljednja ovosezonska utakmica ujedno je bila i ona odlučujuća za pitanje ovogodišnjeg prvaka na košarkaškom Istoku. Zasigurno je to najbolji način za završetak bilo kojeg sportskog natjecanja. Đakovački košarkaši uspjeli su upisati presudnu pobjedu protiv direktnih suparnika KK Belišće rezultatom 77:66 ( 37:35 ) te na koncu podignuti ovosezonsku “kantu” pobjednika Istoka, javlja portal Moje Djakovo.

Utakmica je odigrana u odličnom ambijentu đakovačke dvorane gdje se domaći đakovački parket još jednom pokazao kao izuzetno privlačan za gledatelje i simpatizere kojih se ovaj put skupilo oko 500-tinjak. Bilo je nastupa mladih sugrađanki iz ritmike KUD-a SKLAD, basketa najmlađih na poluvremenu, brojnih košarkaških lica na tribinama, dobre vibre u izobilju te vjerujemo da je za sve bila jedna lijepa i ugodno provedena nedjelja predvečer.

Kombinacija velikog uloga i pune dvorane zasigurno je bio razlog relativno lošijeg ulaska u utakmicu. Pogotovo je to bilo vidljivo početkom druge četvrtine kada su Belišćani poveli dvoznamenkastom razlikom. Ipak, do kraja poluvremena domaći uspostavljaju ravnotežu pa na odmor odlaze sa minimalnom prednosti.

Drugi dio utakmice KK Đakovo odigrava puno čvršće i konkretnije, treću četvrtinu dobiva sa +11 te prednost do kraja susreta održava dvoznamenkastom do konačnih 77:66.

Najefikasniji Matej Češkić postigao je 23 poena, Filip Škrinjarić 20, Antun Hrkač 16, Nikola Turalija 14, Neven Čupić 4, a doprinos su dali i Marko Karlović, Nikola Jurić, Doamgoj Davidović, Josip Petric, Ivan Garvanović, Mislav Dragić i Niko Letica.

Đakovčane očekuje završni turnir za popunu Prve muške lige koji je predviđen u terminu 27.4. – 1.5., a mjesto odigravanja još je nepoznato.