Logo

X

Četvorka koja je potpuno zadovoljila

Vrijedno je zabilježiti da su itekako važnu ulogu imali mlađi igrači koji su u potpunosti opravdali trenerovo povjerenje

Najveće zadovoljstvo nakon utakmice s Interom je, dakako, u osvojenim bodovima jer smo dosta dugo čekali na pobjedu. No, vrijedno je zabilježiti i da su itekako važnu ulogu ovom prigodom imali mlađi igrači koji su u potpunosti opravdali trenerovo povjerenje. Uz iskusnog Gutija u obrambenom bloku vrlo sigurno su svoje zadaće ispunili Lončar i Šutalo – piše nk-osijek.hr.

Nešto starijem Danijelu (21) to je bila i jedna od najboljih partija u A momčadi Osijeka, budući da nije napravio niti jednu vidljiviju pogrešku, niti u čuvanju protivničkih igrača, niti u predaji lopte svojim suigračima. Siguran u skoku, miran u situacijama kada bi ga pritiskali domaćini, baš je djelovao kao rutiner na terenu.

Boško (19 godina) je još jednom potvrdio potencijal koji je do sada ipak puno više bio naglašen u nastupima za mladu reprezentaciju Hrvatske. Nimalo se nije uplašio, a u formaciji s trojicom odostraga pokazao je da naprosto mora biti budućnost NK Osijek. Apsolutno zanimljiv materijal za dodatno „brušenje“.

Talys opravdao očekivanja

Mladi Brazilac Talys (20) debitirao je u jednoj službenoj utakmici za najbolju osječku momčad i nije upitno da će i ubuduće biti među stalnim kandidatima za udarnu postavu. Nije osjetio baš nikakvu tremu, bio je vrlo odgovoran u defanzivi i nije „praznio“ svoju poziciju, a stigao je često sudjelovati i u napadačkim akcijama.

Žaper je svakako dobitak

Za kraj smo ostavili Mihaela Žapera (20) koji se nije ustručavao voditi igru kao središnji vezni. Prihvatio je odgovornost, bilo ga je posvuda na travnjaku, a stizao je i u završnicu. Postigao je vrlo lijep pogodak, dobro je surađivao s Kleinheislerom i Piljom kojega je opteretio rano dobiveni žuti, kasnije još i bolje s Pušićem. Nije mu nedostajalo ni odlučnosti, ni ideje te se pokazalo da mu Skender s pravom vjeruje i da mu je dosadašnji kapetan B momčadi potvrdio spoznaje o tomu koliko može biti upotrebljiv na vrlo osjetljivoj poziciji u veznoj liniji. Dobitak je u svakom slučaju i jasno je da će ostati u kadru našeg