Logo

X

Centar izvrsnosti za razvoj mladih talenata

Centar izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva, održat će se u Osijeku kako bi mlade osječke nade "izbrusile" svoj talent

Centar izvrsnosti

U skladu sa sve većom potrebom za izvanškolskim oblicima rada koji potiču specifična područja darovitosti (tehničke, znanstvene i sl.) koji ujedno podržavaju razvoj talenata i darovitosti u programu specifičnih sadržaja, Elektrotehnička i prometna škola Osijek provodi tijekom školske 2018./2019. godine izvannastavne aktivnosti u okviru Centra izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva.

Aktivnosti Centra izvrsnosti namijenjene su talentiranim i darovitim učenicima, svim učenicima koji su motivirani, pokazuju izvrsnost u području fizike, tehničke kulture i informatike ili već imaju postignuća u tom području, a pohađaju srednju školu u Osječko-baranjskoj županiji.

ŠTO SE SVE MOŽE NAUČITI…

Centar izvrsnosti provodi šest aktivnosti u kojima učenici osnovnih i srednjih škola mogu sudjelovati – Python za znatiželjne – osnove programiranja u programskom jeziku Pythonu, Male tajne računalstva – dijelovi računala, uzroci i načini otklanjanja grešaka u računalima i Šah i računala – upoznavanje s osnovama šaha i šahovskim programima za osnovne škole, te Zelena elektrotehnika – upoznavanje obnovljivih izvora elektrotehnike, Web development- razvoj WEB sjedišta od osnova do naprednih elemenata i Web dizajn- izrada i razvoj forme web sjedišta za srednje škole.

TERMINI I KAKO SE PRIJAVITI

Termini održavanja aktivnosti su subotom, a trajat će 4 školska sata s početkom u 9,00 sati. Provodi se 36 sati po odabranoj aktivnosti.

Predavači su educirani stručni nastavnici koji će svoja znanja i vještine prenositi učenicima tijekom navedenih aktivnosti. Skupine učenika po aktivnosti su maksimalno do 12 učenika.

Ciljana dobna skupina učenika su učenici 1. i 2. razreda. Za vrijeme održavanja radionica planirano je osvježenje za sudionike (sendviči i sokovi).

Centar izvrsnosti elektrotehnike i računalstva imenovala je Osječko-baranjska županija koja je i financijski pokrovitelj.

Prijevoz do Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Istarska 3 trenutno trebaju organizirati roditelji. Planirano je da Osječko – baranjska županija kasnije osigurava prijevoz učenika iz okolnih mjesta do Centra izvrsnosti.

Ako ste zainteresirani, pozivamo vas da se prijavite putem obrasca koji se nalazi na stranici Elektrotehničke i prometne škole Osijek (elpros.net.hr) najkasnije do 5. prosinca 2018.

* BRISANJEM ISPOD UPISANE POVEZNICE KRŠITE ZAKON O AUTORSKOM PRAVU RH *
Preuzeto s: https://osijeknews.hr/centar-izvrsnosti-u-podrucju-elektrotehnike-i-racunalstva/

Izvor: OsijekNews.hr