Logo

X

Career Day 2022 na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

U sklopu ovogodišnjeg Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku, koji traje od 9. do 13. svibnja, Ekonomski fakultet u Osijeku, ugostit će 10.05.2022. poseban događaj pod nazivom „Career Day 2022“

Već dugi niz godina je itekako vidljivo kako je Slavoniji i Baranji potrebna sveobuhvatna društveno-gospodarska revitalizacija, s prvenstvenim ciljem zadržavanja mladih – a posebice visoko obrazovanih te samim time i stabilizacije demografske situacije. Pritom najveću odgovornost imaju upravo akademska i poslovna zajednica, zbog čega Sveučilište J.J Strossmayera u Osijeku tradicionalno organizira „Tjedan karijera Sveučilišta u Osijeku“, koji je namijenjen svim studentima Sveučilišta, ali i učenicima završnih godina srednjih škola koji su u potrazi za poslom, kako u bližoj, tako i u daljoj budućnosti.

U sklopu ovogodišnjeg Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku, koji traje od 9. do 13. svibnja, Ekonomski fakultet u Osijeku, ugostit će 10.05.2022. od 10:00 – 15:00 poseban događaj pod nazivom „Career Day 2022“. Pod sloganom “Tvoja prilika za izvrsnost”, ova će manifestacija studentima i mladima pružiti pristup tvrtkama s područja OBŽ-a, ali i šire, pri čemu će im omogućiti stjecanje korisnih znanja i vještina te ih pripremiti na pronalazak budućeg posla. Poduzetnici će putem informiranja o svome radu i predstavljanja traženih kompetencija otkriti još neotkriveni potencijal Osijeka, s ciljem bržeg i učinkovitijeg zapošljavanja te uspješnije i kvalitetnije komunikacije.

Uz tradicionalni sajam na kojem će se predstaviti velik broj tvrtki sudionika iz različitih gospodarskih sektora, sve studente i učenike očekuje zanimljiv program predavanja i radionica. Osim toga, ovim povodom organizirana je i zanimljiva nagradna igra.

Okupljene čekaju sljedeće radionice i predavanja:

  • 10:00 – 11:30: Važnost volontiranja u razvoju karijere, Izv.prof.dr.sc. Julia Perić;
  • 11:30 – 12:30: Što ekonomist može raditi u IT sektoru, COBE;
  • 12:30 – 14:00: Kako se pripremiti za razgovor za posao, uz simulaciju razgovora za posao, Dr.sc. Ana Živković
  • 14:00 – 15:00: Poslovni bonton, Karla Bilandžić i prof. dr. sc. Helena Štimac