Logo

X

Bulj: “Grobari hrvatske neovisnosti danas vladaju državom”

Izbori koji inače ne izazivaju preveliki interes kod hrvatskih građana, među simpatizerima Mosta čini se, izazvali su interes obzirom da se pojavilo oko 2000 ljudi

Most nezavisnih lista održao je jučer u Boćarskom domu u Zagrebu predizborni skup uoči izbora za EU parlament koji će se održati ovu nedjelju, 26. svibnja 2019.

Izbori koji inače ne izazivaju preveliki interes kod hrvatskih građana, među simpatizerima Mosta čini se, izazvali su interes obzirom da se pojavilo oko 2000 ljudi. Još uvijek mlada stranka s velikim iskustvom borbe protiv duboko ukorijenjenih vladajućih stranaka iza sebe, izlazi na izbore za EU parlament sa svojom najjačom postavom.

Listu nosi predsjednik Mosta Božo Petrov koji je jučer pred Boćarskim rekao kako gledamo suze roditelja koji su podizali i školovali svoju djecu, a sada ih šalju u Njemačku i Irsku. “I zato smo danas tu, ljudi iz cijele naše domovine. Svi iz jednog razloga. Zato prkosno stojimo baš ovdje – jer ne damo da nam otmu san, hrvatski san o slobodi i dostojanstvu svakog čovjeka. Svatko od naših 12 kandidata se u Bruxelles ide boriti za svoju domovinu, za svoj narod. I dok je drugima cilj klanjati se i biti pokraj stola, ne bi li za sebe ugrabili koju fotelju, naš je cilj da ponosno i ravnopravno predstavljamo svoje ljude u Europi.” istaknuo je Petrov.

Jedan od tih 12 kandidata, zadnji na listi, a prvi uz narod kako kaže njegov slogan je Miro Bulj. Jedini kandidat Cetinske krajine za EU parlament jučer je u Boćarskom održao jedan od boljih političkih govora. Kao i obično, Miro Bulj pogađa u samu srž svojih birača, rečenicom “Grobari hrvatske neovisnosti danas vladaju državom” izazvao je ovacije cijele dvorane.

Govor prenosimo u cjelosti:

“Danas je 28 godišnjica referenduma o hrvatskoj neovisnosti, kada se hrvatski narod odredio za samostalnu i neovisnu Hrvatsku i to trebamo ponavljati. Čak ni kada je Slobodan Milošević imao uzde vlasti nije uspio oduzeti hrvatskom narodu referendum, a sada kada su uzde vlasti uzeli Andrej Plenković i Lovre Kuščević koji provode njonjizam kao politiku nije vam dopušten referendum. Nakon referenduma o neovisnosti imali smo krvavi rat, a u to vrijeme u inkubatoru Budimira Lončara u Ministarstvu vanjskih poslova stasali su kadrovi koji posljednjih godina upropaštavaju Hrvatsku, od Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića, Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića. Oni su svirali flaute u podrumu MVP dok su naši mladi ginuli na bojištima. Nakon krvavog rata u procesu pristupanja EU klanjali su se Carli del Ponte i Haagu, slali su šlepere dokumenata u Haag, isporučivali su hrvatske generale. Oni su grobari hrvatske neovisnosti. Klanjanju se danas Tajaniu fašistu, Vučiću četniku kojeg su dočekivali s crvenim tepihom u Zagrebu, Junckeru koji ih štipa za guzicu po briselskim hodnicima, a nisu zaštitili hrvatskog ribara i seljaka. Ako izaberete bilo kojeg kandidata s Mostove liste čut će se glas hrvatskog običnog čovjeka u Briselu, upalit će se hrvatsko svjetlo u EU parlamentu.

Dajte nam potporu, izađite! Ne možemo sami, pretvorite ove EU izbore u referendum protiv njonjizma i anemične politike u Hrvatskoj!”