Logo

X

Biljana Borzan iz Strasbourga: Svi smo dobro, svi smo na broju

Osječka se europarlamentarka javila nakon terorističkog napada i prokomentirala stanje

Trenutno traje velika potraga za napadačem koji je jučer navečer na božićnom sajmu u Strasbourgu ubio najmanje tri osobe, a 12 ranio.

Stoga, smo brže-bolje okrenuli broj Biljane Borzan i saznali iz prve ruke kakvo je trenutno stanje… – piše OsijekNews.hr 

– Svi smo u redu, svi smo na broju, na poslu, radimo najnormalnije kao da se nije ništa dogodilo. Jučer je zaista bilo napeto. Ljudi koji su se u vrijeme napada zatekli na poslu u Europskom parlamentu ostali su do pola 4 ujutro. Tek tada je bio organiziran prijevoz iz parlamenta – navodi Borzan.

Strasbourški božićni sajam održava se u središtu grada, na jednom od glavnih trgova u Strasbourgu, Place Kleberu.

– Bila sam u gradu na mjestu gdje se to dogodilo, ali otprilike sat vremena prije napada. Policija nas je preusmjeravala izvan centra i vrlo brzo je evakuiran centar grada. Svi koji su bili u ugostiteljskim objektima morali su ostati unutra. Pušteni su tek oko ponoći, ali na svoju odgovornost – navodi Borzan.

– Nažalost, počinitelj je još u bijegu. Sve se polako normalizira i promet koji je bio paraliziran. Nastojimo živjeti što normalnije jer znamo da bi teroristi htjeli da budemo svi u panici. Centar grada je pun, svakodnevica se odvija svojim tijekom, radi se, ali vidljiva je pojačana kontrola na svakom koraku – zaključila je Borzan.

foto: YouTube (screenshot)