Logo

X

Belišće zatrpano smećem?

Belišćanski HDZ-ovci motivirani, tvrde, zahtjevima zabrinutih građana grada Belišća, šalju slike šlepera sa smećem!?

Vijećnici Hrvatske demokratske zajednice, motivirani, tvrde, zahtjevima zabrinutih građana grada Belišća i prigradskih naselja, a vezano za dovoz nepoznatih količina i vrste otpada na gradsku deponiju u Belišću, odlučili su javno prezentirati ovaj, dodaju, problem. Cilj jučerašnje konferencije jest dobivanje vjerodostojnih, istinitih odgovora na postavljena pitanja – prenosi OsijekNEWS.hr.

Kako su vijećnici HDZ-a grada Belišća izvijestili u priopćenju, unazad nekoliko godina neprekidno se u Belišće doprema otpad nepoznatog sastava u nepoznatim količinama i, pretpostavljaju, za nepoznati iznos novčane protunaknade, a sve iz raznih krajeva Hrvatske.

Stanovnici Belišća vijećnicima već neko vrijeme, kažu HDZ-ovci, šalju fotografije kamiona gotovo na dnevnoj bazi. Riječ je i o zatvorenim kamionima šlepera i dampera, kao i o čitavim kolonama šlepera sa smećem ispred glavnog ulaza na deponiju.

belišće kamion

Mi, oporbeni vijećnici iz redova HDZ-a u gradskome vijeću smo i ranije aktivno ukazivali na ovaj sve izraženiji problem. Tako smo s pozicije gradskih vijećnika na jednoj od ranijih sjednica gradskog vijeća zatražili od direktorice gradske komunalne tvrtke Kombel d.o.o. precizne informacije o navedenoj problematici, međutim ostali smo neugodno iznenađeni pristupom ovome problemu. Dobili smo krajnje neuvjerljiv odgovor da se radi o ”neopasnome granulatu” koji služi za sanaciju gradske deponije smeća. Pitanje smo ponovili u siječnju ove godine, međutim odgovor da danas nismo dobili – izvijestili su u priopćenju.

Vijećnici HDZ-a Belišća trenutno u svezi s time postavljaju brojna pitanja, primjerice, koliko je odlaganje tog otpada zakonski utemeljeno i slično…

Na konferenciji su govorili i građani iz Belišća, stanovnici ulice koja završava na samome ulazu deponije i to:  Jozefina Podboj, Evica Kodrić, Ivan Pernjek, Željko Abramić, Ivan Dragomirović i Luka Buljan. Svi su izrazili zabrinutost za vlastito zdravlje kao i zdravlje svoje djece te svojih sugrađana. Građani su negodovali zbog dovoza velikih količina smeća u Belišće.

Građani Belišća i vijećnici HDZ-a u gradskome vijeću mole za pomoć svih nadležnih državnih institucija u utvrđivanju svih činjenica u navedenome slučaju. Nitko ne želi tuđe smeće u svome dvorištu – stoji zaključno u priopćenju.

belišće otpad kamioni

FOTO: Građani Belišća (priopćenje vijećnika HDZ-a Belišća)