Logo

X

Anušić: “Ne slažemo se sa smjenom ministrice Tramišak, ali nećemo rušiti HDZ!”

Na pitanje hoće li premijer Andrej Plenković imati potporu svih HDZ-ovih zastupnika u Hrvatskom saboru nakon ove smjene, Anušić je kratko odgovorio: "Imat će!"

“Ne podržavamo ovu smjenu, nije bila potrebna, ne vidim razlog zbog čega se to dogodilo, ali Vladu vodi Andrej Plenković koji to treba raditi i koji ima legitimitet kreirati Vladu kako on misli da može najbolje funkcionirati”, izjavio je nakon sjednice novinarima predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić. Potvrdio je kako je glasovao protiv smjene ministrice Tramišak na Predsjedništvu HDZ-a, da je rekao premijeru kako se s tom odlukom ne slaže, ali dopušta premijeru da kreira svoj tim na način na koji to njemu odgovara, prenosi HRT Radio Osijek.

“Ako je netko mislio da ćemo mi današnjom sjednicom županijskog odbora stranke podići nekakav bunt ili ići rušiti nekoga … puno sam puta rekao i ponovit ću opet – ja rušiti svoju stranku neću! Predsjednik sam ove organizacije od 2014. godine, digli smo stranku ovdje bukvalno iz pepela, napravili smo rezultate kakve ovdje u županiji HDZ nikada nije imao, poput toga da prvi put u povijesti imamo gradonačelnika Osijeka iz redova HDZ-a. Ono što sam gradio i stvarao rušiti neću!”, jasan je bio Ivan Anušić.

“Stranka je postojala prije 32 godine i postojat će i nakon 32 godine, ljudi se mijenjaju, dolaze i odlaze, otići ću i ja, otići će i Nataša Tramišak, otići će možda i svi koji su možda svoje funkcije obavljali i doći će novi ljudi”, rekao je Anušić i dodao kako je “Hrvatska demokratska zajednica samo poluga, a bitna su stvar samo hrvatska država i hrvatski narod koji u njoj živi.”

Na novinarsko pitanje – hoće li premijer Andrej Plenković imati potporu svih HDZ-ovih zastupnika u Hrvatskom saboru nakon ove smjene, Anušić je kratko odgovorio: “Imat će!”