Logo

X

Anton Aristarkhov za zlato nakon zanimljivog finala: “Mislio sam da sam izgubio zlato kad sam pucao

Anton Aristarkhov najbolje je vladao svojim živcima i osvojio Europsko prvenstvo

Anton Aristarkhov najbolje je vladao svojim živcima i osvojio Europsko prvenstvo u juniorskom natjecanju za muškarce u zračnom pištolju na 10 metara, piše Osijek 1784.

“Zanimljiv završetak moram reći. Kad moj pogodak nije bio dobar, zaboravio sam slijediti vlastiti red i mirnoću. Znao sam što moram učiniti, ali nekako sam izgubio koncentraciju. Došao sam ovdje pobijediti i učinio ono što sam htio Pa, moram priznati da kad sam pucao 9.1 na treći posljednji hitac, pomislio sam da sam sada izgubio zlato. Na sreću ili nažalost i drugi sportaši nisu dobro gađali”, objasnio je Aristarkov ozbiljan izraz na licu.

Srebro je otputovalo u Bjelorusiju za Abdul-Aziza Kurdzija koji je izgubio finale za 0.7. Broncu je uzeo Robin Walter 216.1 iz Njemačke”

 

Ruski 10m mješoviti tim zračnih pušaka vladao finalom

Tim Ruske Federacije bio je superiorniji u natjecanju mješovite momčadi 10m zračne puške. Drugim ekipama u finalu nisu dali nikakvu opciju za pobjedu. Tatiana Kharkivova i Grigorii Shamakov su postavili novi juniorski europski rekord i pobijedili s razlikom od 6,4 boda. Njihov zlatni rezultat na finalu bio je 500,0. Odličan su par i oni pozitivno guraju jedan drugog, ako jedan dobije slabiji rezultat, drugi pravi savršen hitac.

“Danas smo bili prilično dobri. Tako je lako natjecati se zajedno s Tatianom Kaharkovom s obzirom da je ona odličan strijelac! Mogu joj vjerovati i smiruje me i mogu se usredotočiti samo na moj najbolji rezultat”, rekao je Shamakov u čast njegov timske kolegice. Iza ruskog tima na trenerskoj stolici sjedio je Alexey Savrov.

Srebrna je bila Njemačka tim 1 (Anna Janssen, Maximillian Ulbrich). Danska je bila treća i osvojila je Norvešku u “shoot offu”. Brončanu su na kraju bili Mikael Hansen i Laura Stephanie Grundsoee.

 

Krister Holmberg osvojio je zlato u RT Mixed Men

Možemo nazvati Kristera Holmberga kao velikog starca running target dicipline. Od 1992. sudjelovao je već 28 puta na natjecanjima. Holmberg je osvojio nekoliko medalja različitih prvenstava a sada ima 46 godina.

“Prvenstvo uvijek dobro miriše. Serije su danas bile dobre, ne kao jučer kad sam bio 12ti”, objasnio je Holmberg nakon što je okrunjen za Europskog prvaka.

 

Ukrajinka Galina Avramenko danas je polirala svoje srebro kao zlato

Ukrajinka Galina Avramenko bila je kraljica running targeta u natjecanju za mješovito žene. Naslov nije dolazio lako dok je raspucavala s ruskinjom Olgom Stepanovom. Obje su pogodile 374. Avramenko je pobijedila s 19-18 i osvojila Europsko prvenstvo. Treća je bila jučer najbolja Julia Eydenzon iz Ruske Federacije s rezultatom 369.

 

Sevval Ilayda Tahran napravila pravi triler u 10m Air Pistol Women Junior

Zvijezda je bila turska Sevval Illayda Tarhan, koja je držala ovo finale napetim do kraja. Mlada turska sportašica je bila u sredini finala čak 3,1 boda iza vodećeg i na četvrtom mjestu. Ruskinja Koloda je imala otvoreni put do pobjede. Tarhan se polako približila vrhu. Kada su sportaši odradili osamnaest pogodaka, Tarhan je za sobom imala samo 0.1. razlike.

Koloda je postala nervozna, mnogo puta opuštala ruku, ali je ostala na vrhu pa je čak porasla razlika za 0,2 boda. Nakon 21. pucanja Kolada je vodila, ali sljedeći pogodak joj je bio presudan.

Koloda puca samo 8,6, a Tarhan cilja i cilja. Vrijeme istječe, ona mora ponovno naciljati i pucati prije nego što vrijeme istekne – rezultat 10.5! Ljudi viču i plješću, a ostalo je povijest. Tarhan puca 9.9 i 10.3, a Koloda je poražena.

“Bila sam tako nervozna. Čula sam nečiji glas kako viče na turskom: “Budi brza, pucaj”, i ja sam pucala. Vidjela sam rezultat i bila sam presretna”. Ovo je sjajno za mene, ali i fantastično za cijeli turski sportski kolektiv. Ne mogu više ništa reći, šokirana sam”, opisala je Tarhan osjećaje.

Navijači su požurili čestitati sa suzama sreće na obrazu, plesali su i grlili prvakinju. A njihova junakinja bila je Sevval Ilayda Tarhan negdje u sredini navijača. Rezultat zlatne medalje 237.1 je novi europski rekord za Juniore.

Rusija i Švedska dominirale Running target disciplinom

Olga Stepanova i Maxim Stepanov osvojili zlato u natjecanju Running Target Mixed team

Ruskinje Olga Stepanova i Maxim Stepanov pobijedili su u Mješovitom timskom natjecanju ispred Ukrajinke Galine Avramenko i Ihora Kuzime.

Najbolja momčad RT Mixed Men Team Competition bila je Švedska; Finska je osvojila srebro a bronca je otišla u Rusku Federaciju. Zlatni tim Švedske činili su Jesper Nyberg, Emil Martinsson i Niklas Bergstroem.

Ruske dame okrunjene su kao europski prvaci u natjecanju Running Target Mixed Team. Tim se sastojao od Olge Stepanove, Julie Eydenzon i Irine Izmalkove. Ukrajina je bila na srebrnom podiju, a Armenija na brončanom podiju.