Logo

X

Ana Đerek najbolja je hrvatska seniorka u CRO-GYM ligi

Posljednje kolo CRO-GYM lige na rasporedu je 5. prosinca

Ana Đerek (GK Marjan) i drugo natjecanje za redom najbolja je hrvatska seniorka u CRO-GYM ligi ženske sportske gimnastike, dok je ovoga puta najbolji juniorski rezultat imala Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol).

Splitska olimpijka u 1. kolu u Nedelišću slavila je na gredi, a u subotu je na natjecanju održanom u SC Lučko imala najbolju vježbu na parteru slavivši s ocjenom 13,050 čime je zadržala vodstvo sa ukupno 60 bodova ispred još jednom drugoplasirane Tijane Korent (GK MZ Macan) koja je na preskoku dobila 13,300 bodova (ukupno 40 bodova). Treća je bila Christina Zwicker (ZTD) s vježbom na gredi i ocjenom 12,600.

S ukupno 15 bodova Zwicker i Tina Zelčić (ZTD) dijele 3. mjesto u ukupnom poretku CRO-GYM lige.

Sara Šulekić pobjedu na dvovisinskim ručama (12,550) poklonila je sebi za rođendan. Naime, ova juniorska reprezentativka u subtu je napunila 15 godina. Budući da je prije nekoliko dana ozlijedila koljeno, radila je samo dvovisinske ruče, a one su joj donijele 30 bodova i dijeljenje vodećeg mjesta među juniorkama zajedno s drugoplasiranom Anteom Ercegović (GK Marjan) koja je na preskoku dobila 13,050. Treća je bila Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) na parteru (11,900).

U ukupnom poretku Ercegović i Šulekić vode sa 50 bodova, a Kukuljan Frleta ih slijedi sa 30. Riječanka je danas pak imala najbolji juniorski višeboj (45,550) i slavila ispred marjanovki Katerine Strinić (43,050) i Ercegović (42,850).

Posljednje, 3. kolo CRO-GYM lige na rasporedu je 5. prosinca ponovno u SC Lučko.