Logo

X

Prvi put u Slavoniji tjestenina iz koluta sira!

Osim što su im jela atraktivnog izgleda i bogatog okusa, autentična priprema svakako je ono što će okupiti ljude oko njihove kućice. Sve se radi pred gostom i gotovo je u nekoliko minuta. Koriste kvalitetan sir i svježu domaću tjesteninu, i to u dvije varijante

I ovog prosinca u Slavoniji se održava najpopularnije adventsko događanje na ovim prostorima. Ninina čarobna Shhhuma punih će mjesec dana zabavljati sve koji u nju kroče, a ove godine okupila je čak 15 adventskih kućica od kojih nam je jedna posebno zapela za oko. Riječ je o kućici Pastamisee koja je prošle godine oduševila sve na zagrebačkom adventu, a sada su odlučili svoja slasna jela predstaviti i ovdje.

Pastamisee je street-food koncept specijaliziran za tjesteninu pripremljenu u kolutu Grana Padano sira. Radi se o jednostavnom, ali vrlo efektivnom procesu gdje se tek skuhana svježa tjestenina miješa u izdubljenom kolutu sira koji se pod toplinom lagano topi i stvara intenzivan, kremasti umak.

Osim što su im jela atraktivnog izgleda i bogatog okusa, autentična priprema svakako je ono što će okupiti ljude oko njihove kućice. Sve se radi pred gostom i gotovo je u nekoliko minuta. Koriste kvalitetan sir i svježu domaću tjesteninu, i to u dvije varijante: Cacio e pepe je slavna talijanska tjestenina sa sirom i tostiranim crnim paprom, a druga je ona s tartufima kojoj malotko može odoljeti. Pripremaju je u kolutu sira s mousseom od bijelog tartufa, a sve se završava svježe ribanim crnim zimskim tartufom.

“Ako želite probati nešto drugačije, brzo, konkretno i ukusno, posjetite našu kućicu u Shhhumi, a ako volite fotografirati i snimati hranu, slobodno nas označite na Facebooku, Instagramu ili TikToku jer volimo vidjeti kako Pastamisee izgleda iz vaše perspektive”, govori nam dobro raspoložena ekipa koja stoji iza cijele priče.