Logo

X

7. Rimski dani u Vinkovcima

Djelatnici muzeja izradili su keramičke lampice koje će biti skrivene na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana, a one koji pronađu dobitnu lampicu očekuju zanimljive nagrade

Najavljeni su ovogodišnji 7. Rimski dani koji će se održati od 31.05. – 2.6. 2019. godine. Rimski dani svake godine privlače mnogobrojne posjetitelje, koji za vrijeme trajanja manifestacije imaju priliku svjedočiti vjernom prikazu povijesti, načina života i utjecaja Rima na područje grada Vinkovaca. Predstavnike medija pozdravio je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim pripremama te istaknuo pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

Gradonačelnik je pozvao sve sugrađane da sudjeluju u ovoj manifestaciji kao i njihove goste. Martina Matković je predstavila program ovogodišnjih Rimskih dana, te istaknula kako je ponosna što je ovo već sedma godina zaredom kako se održava ova manifestacija te što su njenu važnost prepoznali gradski čelnici. Također je naglasila kako su Rimski dani manifestacija koja svake godine privlači sve više turista u grad Vinkovce i smatra da je njezino postojanje važno za razvoj turističke ponude ovog dijela Hrvatske.

Moto ovogodišnjih Rimskih dana, o čemu je detaljnije govorio kustos Boris Kratofil, glasi: Jakih ruku – jačih slabina, govori o Gracijanu – Užaru – ocu dvaju rimskih careva iz Cibala (Valentinijana I i Valensa) koji će biti prikazan kroz atraktivan večernji program za kojega su zaduženi i ove godine Petra Blašković i Vjekoslav Janković.

Ispred Gradskog muzeja Vinkovci pozivaju sve da sudjeluju u nagradnoj igri „Fiat lux“. Riječ je o svojevrsnoj potrazi za blagom, naime djelatnici muzeja izradili su keramičke lampice koje će biti skrivene na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana, a one koji pronađu dobitnu lampicu očekuju zanimljive nagrade.

Sve ovo izvrsna je pozivnica da posjetite ovogodišnje Rimske dane i saznate kako su u Rimsko doba živjele Cibalae.

(tz-vinkovci.hr)